Κοροναϊός: Αποχαιρετάμε τις μάσκες μέσα στις επόμενες εβδομάδες

'Έρχεται η ώρα για επιπλέον ελευθερίες που θα μπορούν να απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς. Υπολογίζεται ότι πραγματοποιούνται περί τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως αν συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε λίγες εβδομάδες θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Εντός της εβδομάδας  πιθανότατα να γίνουν συζητήσεις στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, οι προϋποθέσεις, αλλά και το ποιους θα αφορά το μέτρο «αφαίρεσης της μάσκας», δηλαδή εάν θα είναι καθολική η μη υποχρεωτική χρήση τους ή θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, παρότι στην πράξη αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών μιλώντας στον Σκάι δήλωσε πως  στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους , τονίζοντας παράλληλα  ότι  ο ίδιος συστήνει την χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός και πως έως τις αρχές του 2022 τον κορoναϊό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη.

 Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης, ανέφερε ότι: «Στο επόμενο χρονικό διάστημα – γύρω στις 15 Ιουλίου – η επιτροπή πιστεύω θα αποφασίσει να μην φοράμε μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και αυτό θα ισχύσει για όλους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα