Κορωνοϊός: 10 φορές λιγότερες οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος μετά την τρίτη δόση

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.

«Ναι» στη χορήγηση της τρίτης δόσης για όλους πριν μας προλάβουν τα γεγονότα, τόνισε ο ίδιος.

«Οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις», υπογράμμισε ο κ. Τσακρής.

Επιπλέον, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε , πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό», επεσήμανε.

«Οδοδείκτη» για τη χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ, όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική δόση, σύμφωνα με της δηλώσεις του καθηγητή.

Αναφορικά με την ανησυχία που επικρατεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε μικρές ηλικίες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσακρής ανέφερε πως σε αυτήν τη φάση της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο εύκολα τον ιό, ενώ όπως είπε υπάρχουν και μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα