Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα και ένας νεκρός

Το σύνολο των κρουσμάτων σκαρφάλωσε στα 387, ενώ ο αριθμός των νεκρών στους 5

Τα νέα δεδομένα του τελευταίου εικοσιτετραώρου, για τις εξελίξεις του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, κατέληξε ένας ακόμα συμπολίτης μας, φτάνοντας πλέον στους 5 οι νεκροί στην Ελλάδα, ενώ διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 387. Συνολικά 60 κρούσματα είναι απροσδιόρισης πηγής μετάδοσης. 70 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 11 είναι διασωλημένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Παράλληλα έκανε γνωστό ο κ. Τσιόδρας ότι δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. «Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19» σημείωσε.

Ο κ.Τσιόδρας κλήθηκε να σχολιάσει τη διαχείριση των κρουσμάτων μεταξύ των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας, αλλά και γιατί μειώθηκε στους συγκεκριμένους ο χρόνος καραντίνας στις 7 μέρες, απάντησε ότι σε αυτό το διάστημα οι περισσότεροι εκδηλώνουν συμπτώματα και ο χρόνος μειώθηκε για να να μην αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας.

Χαρδαλιάς: Είμαστε σε πόλεμο

«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, η εξάπλωση του ιού, σημαίνει κίνδυνος σε όσους αγαπάμε. Είμαστε σε πόλεμο», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από αύριο απαγορεύεται η έλευση πολιτών εκτός Ε.Ε.  με εξαίρεση η επείγουσα εργασία ή η οικογένεια. Έλληνες και κοινοτικοί αλλοδαποί μπορεί να προσέρχονται και να μπαίνουν στη συνέχεια σε οικειοθελή καραντίνα για 14 μέρες, ειδικά όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία», συνέχισε.

 

Διαβάστε επίσης