Κορωνοϊός: Ακόμα 103 κρούσματα στην Ελλάδα

Μετά από τις νέες ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπ. Υγείας τα συνολικά κρούσματα στη χώρα σκαρφάλωσαν στα 331. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα για την πανδημία τις επόμενες δύο εβδομάδες, είπε ο κ. Τσιόδρας

Νέα δεδομένα όσον αφορά το πέρασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουμε πλέον στο σύνολο 331 ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς προστέθηκαν 103  άλλα κρούσματα. Αναλυτικά, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 49 νέα κρούσματα, ενώ υπήρξαν και 54 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα και πως τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας τόνισε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα για την πανδημία του κορωνοϊού που κάνει το πέρασμα του από την Ελλάδα.

Από τους ασθενείς, 44 άνθρωποι δεν ταξίδεψαν σε χώρα, όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν. Ο κ. Τσιόδρας πάντως ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος «ορφανά».

Κορωνοϊός: Ανδρες οι 8 διασωληνωμένοι -Μέσος όρος ηλικίας τα 67 έτη

Σε ό,τι αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ο κ. Τσιόδρας είπε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να υπολογίζει τον ακριβή αριθμό. Επιπλέον, σημείωσε ότι και οι 8 διασωληνωμένοι είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικία τα 67 έτη και με υποκείμενα νοσήματα.

Οι άνδρες καταλαμβάνουν και το 57% του γενικότερου πληθυσμού των νοσηλευόμενων, οι οποίοι έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι χθες ήταν 228, ενώ 4 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ανακοπή της έξαρσης του κορωνοϊού, για δραστηριότητες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εργοδότες.

Διαβάστε επίσης