Κορωνοϊός: Αν η ΕΟΕ δεν έδινε την Φλόγα θα… τίναζε στον αέρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα χατίρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και των μεγάλων χορηγών έκανε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την απόφασή της να προχωρήσει στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η ΕΟΕ ανακοίνωσε ότι η Αφή θα γίνει κανονικά παρότι η περιοχή είναι αποκλεισμένη λόγω του κορωνοϊού.

Το ότι θα γίνει χωρίς θεατές δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Άλλωστε, το μεγάλο πρόβλημα είναι με την λαμπαδηδρομία από τη στιγμή που η Φλόγα θα περάσει από μεγάλα τμήματα της χώρας από …χέρι σε χέρι πριν παραδοθεί στους διοργανωτές.

Από την άλλη πλευρά η ΕΟΕ δεν μπορούσε να ανέβαλε την τελετή.

Διότι αν έλεγε στην ΔΟΕ να μεταθέσει την ημερομηνία Αφής για τον Μάιο (όπως ήθελε ο Δήμαρχος της περιοχής, αλλά και ο Περιφερειάρχης) τότε είναι προφανές ότι θα έδινε την εντύπωση (αν την βεβαιότητα) ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο μπορεί και να μην γίνονταν λόγω κορωνοϊού.

Πέντε μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι διοργανωτές υποστηρίζουν τακτικά πως οι προετοιμασίες συνεχίζονται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Το ίδιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία έχει τεράστια οικονομικά οφέλη από την μπίζνα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδια για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δίνοντας την δυνατότητα στις Αρχές να αναζητήσουν κτήρια και να τα χρησιμοποιήσουν ως νοσοκομεία, εφ΄ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στην Ελλάδα η ΕΟΕ αποφάσισε να κάνει μια περιορισμένη τελετή στην Αρχαία Ολυμπία, απλά και μόνο για να ανάψει η Φλόγα και να δοθεί στους Ιάπωνες.

Η ενημέρωση από την ΕΟΕ είναι ενδεικτική του φόβου που επικρατεί…

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του ιού SARS-CoV-2αποφάσισε τα εξής:

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και θα την παρακολουθήσουν μόνο 100 προσκεκλημένοι με διαπιστεύσεις από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020».

Η τελική πρόβα της Τελετής Αφής, στις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστή για το κοινό και για τους δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις στην Τελετή Αφής περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Προτρέπουμε στους Δημάρχους των πόλεων από τις οποίες θα περάσει ή θα διανυκτερεύσει η Ολυμπιακή Φλόγα να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει όλα τα δεδομένα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρά σε αποφάσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα