Δυσοίωνες προβλέψεις της Παγώνη: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα

«Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση», τόνισε η κ Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών καλώντας όσους δεν το έχουν κάνει να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Μιλώντας στο OPEN, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε: «Εγώ περιμένω να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τώρα που γύρισε από τις διακοπές. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, για να καταλάβει γιατί πρέπει να εμβολιαστεί και τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τείχος ανοσίας, είναι τέλος Αυγούστου. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση μόνον σε covid».

«Οι θάνατοι έχουν ξεκινήσει να μας φοβίζουν από τώρα. Είδατε στην Αμερική τι έχει συμβεί με την αύξηση στα μικρά παιδιά. Και αυτοί που βγήκαν από τις ΜΕΘ ένα 10% θα έχει προβλήματα λόγω covid», σχολίασε.

Σχετικά με τους πολίτες που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είπε: «Δεν είναι αρνητές όσοι δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να τρέξουν συνεργεία όπου βρίσκεται ο κόσμος. Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από εδώ και πέρα. Δεν θα κατέβουν οι άνθρωποι από τα χωριά να πάνε να εμβολιαστούν. Μακάρι να είχαμε άλλα όπλα, φάρμακα, και να μη χρειαζόμασταν τα εμβόλια. Οι παιδίατροι πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους γονείς και να τους ενημερώσουν για το εμβόλιο. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να είναι υγιή στα σχολεία τους».

Προβληματισμένη φαίνεται να είναι η κ. Παγώνη από την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα λέγοντας πως τη φοβάται γιατί είναι μια μετάλλαξη πολύ επιθετική, ενώ συμπλήρωσε ότι «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική με τους νέους. «Τον Στέφανο τον θαυμάζω, είμαι φαν του, ο Στέφανος να μας πει για το τένις και όχι την ιατρική. Έχουμε πολλά νέα άτομα με covid στα νοσοκομεία». «Ας κάνουμε μία προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση. Αν συνεχίσουμε έτσι ούτε Χριστούγεννα θα κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.. Δεν μπορούμε να είμαστε δέσμιοι για πάντα μίας νόσου».

Η Μ. Παγώνη δεν θα μπορούσε να μη σχολάσει και τις δηλώσεις του Σ. Τσιτσιπά που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

«Τον Στέφανο τον θαυμάζω, είμαι φαν του, ο Στέφανος να μας πει για το τένις και όχι την ιατρική. Έχουμε πολλά νέα άτομα με covid στα νοσοκομεία». «Ας κάνουμε μία προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση. Αν συνεχίσουμε έτσι ούτε Χριστούγεννα θα κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα