Όπως έγινε γνωστό έχουν καταγραφεί ήδη κρούσματα σε δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς εντός Αττικής, αλλά και σε έναν στα Τρίκαλα.

Στο Μοσχάτο μητέρα παιδιού βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ειδοποίησε το προσωπικό του 1ου βρεφονηπιακού σταθμού και ακολούθησε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Το τμήμα στο οποίο πήγαινε το παιδάκι της, το οποίο ήρθε σε επαφή με δύο βρεφονηπιοκόμους και δέκα παιδιά, θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες δεκατέσσεριςημέρες.

Κρούσμα Covid-19 και σε σταθμό του Κορυδαλλού με βρεφονηπιοκόμο να βγαίνει θετική στον ιό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου για το κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο γιατρός εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού.

Ο σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε, και θα λειτουργήσει εκ νέου υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες.

Η ανακοίνωση

Θετικό κρούσμα covid-19 σε βρεφονηπιοκόμο βρεφικού σταθμού

Ο Δήμος Κορυδαλλού, ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, διενήργησε, κατά τη περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ).
Η διενέργεια του τεστ έγινε ΠΡΙΝ την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19.
Για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο ιατρός εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού.
Εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν, ανακοινώνεται ότι:
•    Το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες και ως εκ τούτου διακόπτεται η λειτουργία του.
•    Ο Σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε σχολαστικά, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι σταθμοί και σχολεία του Δήμου.
•    Ο Σταθμός θα λειτουργήσει εκ νέου και θα υποδεχτεί τα πρώτα βρέφη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες.

Στα Τρίκαλα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα σε βρεφονηπιακό και σε γυμνάσιο εντός της πόλης.

Ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, ενώ στο γυμνάσιο (που δεν έχει ανοίξει ακόμη) θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.