Κορωνοϊός: Απαγορευτικό σε διεθνείς για τις Εθνικές ομάδες

Τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη διακόπτονται για τις Εθνικές ομάδες, ωστόσο στην Ιταλία δεν επιτρέπεται σε όλους τους παίκτες να ενταχθούν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα λόγω κορωνοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές σε τέσσερις περιοχές στην Ιταλία αποφάσισαν, να μην επιτρέψουν στους παίκτες από τη Ρόμα, τη Λάτσιο, τη Τζένοα, τη Σασουόλο, την Ίντερ και τη Φιορεντίνα να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εθνικές ομάδες για τους αγώνες τους, στο UEFA Nations League, στα προκριματικά για το CAN και, στην περίπτωση των Νοτιοαμερικανών, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Η ομάδα που επηρεάστηκε περισσότερο είναι η  εθνική Ιταλίας, αφού ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στερείται 16 παίκτες που κάλεσε για τους αγώνες εναντίον της Εσθονίας, της Πολωνίας και της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, αν και η αρχική λίστα έχει 41 ονόματα.

Άλλες χώρες όπως Αργεντινή, Χιλή, Πολωνία, Αρμενία, Αλβανία, Σλοβενία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σερβία, Κροατία, Δανία, Σλοβακία και Βόρεια Μακεδονία επηρεάζονται πολύ σοβαρά.

Λόγω θετικών κρουσμάτων στις έξι ιταλικές ομάδες, οι παίκτες βρίσκονται σε καραντίνα, αλλά επιτρέπεται να προπονούνται και να παίζουν.

Είναι πιθανό, σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν προκύψουν αρνητικά τεστ, να επιτραπεί στους παίκτες να ταξιδέψουν.

Αυτό συνέβη, στις ημερομηνίες του Οκτωβρίου της FIFA, με αρκετούς παίκτες της Γιουβέντους, συμπεριλαμβανομένου του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπου απουσίασαν χωρίς άδεια και πλέον αποτελούν αντικείμενο νομικών διαδικασιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα