ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αύριο οι αποφάσεις για το άνοιγμα και του εμπορίου από Δευτέρα

Τι βρίσκεται στο τραπέζι των ειδικών για την μερική επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων  

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το μέλλει γενέσθαι στις εμπορικές δραστηριότητες, δηλαδή για το εάν δοθεί το «πράσινο φως» για τη  λειτουργία τους από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερωθεί για τα έως τώρα δεδομένα, μετά τις δραματικές εξελίξεις της κινητικότητας μέσα στις γιορτές, που ανησυχούν τους ειδικούς για περεταίρω έξαρση του ιού. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός θα λάβει την εισήγησή τους, ώστε να πάρει τις αποφάσεις για την πορεία εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Έτσι, για το αν θα ανοίξουν και πάλι από τη Δευτέρα οι εμπορικές δραστηριότητες (κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης χεριών, κλπ) αλλά και το click away στα εμπορικά καταστήματα οι αποφάσεις θα ληφθούν, πιθανόν, το μεσημέρι και θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο  Χαρδαλιά.

Γεραπετρίτης: Στο τραπέζι νέα μέτρα, ακόμη και αιφνιδιαστικά

Την ίδια ώρα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, λέγοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό, άφησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σήμερα. «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε, εάν είναι αναγκαίο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Κικίλιας: Άνοιγμα σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα

«Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα (11/1). «Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει», εξήγησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της  επιστημονικής επιτροπής.

«Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, τον λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν κατ’ αρχάς να ανοίξουν σχολεία-νηπιαγωγεία, αυτά κρίνονται ad hoc  (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα