Κορωνοϊός: Αυτό είναι το γερμανικό εμβόλιο που παρήγαγε αντισώματα κατά του ιού

Ελπιδοφόρα νέα από το μέτωπο της παρασκευής εμβολίου κατά της COVID-19

Ελπιδοφόρα νέα έρχονται από το μέτωπο της παρασκευής ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να δίνουν «μάχη» με τον χρόνο ένα μαζικό «αντίδοτο».

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε προ ημερών την ελπίδα ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή, ταχύτητα… ανεβάζει η Pfizer που αναμένεται να έχει έτοιμο το εμβόλιό της νωρίτερα από την πρωτοπόρο -μέχρι στιγμής- ομάδα της Οξφόρδης και την AstraZeneca. Ο κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας ανέφερε ότι το εμβόλιο μπορεί να παραδοθεί ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θετικά είναι τα νέα σε ό,τι αφορά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και από τη Γερμανία. Η γερμανική CureVac ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού προκάλεσε ανοσολογική απόκριση σε ανθρώπους. Αυτή η εξέλιξη θέτει την CureVac σε πορεία για να αρχίσει φέτος μαζικά τεστ.

CureVac: Το εμβόλιο παρήγαγε αντισώματα, όπως οι άνθρωποι που νοσούν βαριά από κορωνοϊό

«Έχουμε ενθαρρυνθεί πολύ από τα προσωρινά δεδομένα της Φάσης 1», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φραντς-Βέρνερ Χάας.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας χρησιμοποιεί την προσέγγιση του αποκαλούμενου αγγελιοφόρου RNA (mRNA), όπως και η Moderna και η BioNTech και ο εταίρος της, η Pfizer, αν και αυτοί άρχισαν μαζικά τεστ σε ανθρώπους στα τέλη Ιουλίου.

Η CureVac ανακοίνωσε πως το πιθανό εμβόλιό της, γνωστό ως CVnCoV, είναι γενικά καλά ανεκτό και τα αποτελέσματα των δοκιμών στηρίζουν τα σχέδια της εταιρείας να αρχίσει πριν από το τέλος του χρόνου το τελικό στάδιο των δοκιμών με 30.000 συμμετέχοντες.

Η CureVac -που υποστηρίζεται από τον γερμανό επενδυτή στη βιοτεχνολογία Ντίτμαρ Χοπ, το Ίδρυμα Γκέιτς και την GlaxoSmithKline- ανακοίνωσε πως εθελοντές ανέπτυξαν ένα επίπεδο αντισωμάτων ανάλογο με εκείνο που ανέπτυξαν άνθρωποι οι οποίοι ανέρρωσαν από σοβαρό κρούσμα Covid-19.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα