ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ECDC: Στο «πράσινο» ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα (ΧΑΡΤΕΣ)

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα - Σε καλά επίπεδα και η διεξαγωγή τεστ

Καλά νέα φέρνουν για ακόμη μία φορά οι αναθεωρημένοι χάρτες του ECDC, οι οποίοι δημοσιοποιούνται κάθε Πέμπτη, καθώς διατηρεί την Ελλάδα στο «πράσινο» (για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα) αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας (κάτω από το 4%). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους καθώς πραγματοποιεί μαζικούς ελέγχους για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Στον σύνθετο χάρτη – συνδυαστικός δείκτης τεστ, νέων κρουσμάτων και θετικότητας που ακολουθεί βλέπουμε ότι η Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Εξαίρεση αποτελεί ένα μέρος της Πελοποννήσου καθώς και τα περισσότερα νησιά που είναι «πορτοκαλί».

Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy).

Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ σε μήνυμά του στο Twitter, σημειώνει με αφορμή τη δημοσίευση των χαρτών πως «ανάμεσα στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ ανά 100.000 κατοίκους η χώρα μας για μια ακόμη εβδομάδα ενώ και o δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω του 4% σύμφωνα με τους έγχρωμους επιδημιολογικους χάρτες του #ECDC».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα