Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκαν 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Μετά την νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας για τον ιό λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα το σύνολο σκαρφάλωσε στα 418. 13 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Τέλος και οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Τις νέες εξελίξεις αναφορικά τον απολογισμό του νέου κορωνοϊού για το τελευταίο εικοσιτετράωρο έκανε γνωστές ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ο κ. Τσιόδρας έκανε γνωστά  31 νέα κρούσματα, φτάνοντας πλέον 418 στο σύνολο. Παράλληλα ανέφερε ότι έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα, ενώ 13 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Τα απροσδιόριστης προέλευσης κρούσματα είναι 64.

Σύμφωνα πάλι με την τελευταία ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 70 έτη.

Την ίδια στιγμή, 14 πολίτες έχουν λάβει εξιτήριο με την υγεία τους να βελτιώνεται συνεχώς. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα.

Κατά την ανάλυση, όμως των νέων δεδομένων, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική. «Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία», ανέφερε.

Οπως είπε ο Σ. Τσιόδρας με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τους υπολογισμούς.

Τέλος οι συναθροίσεις

Νέα πιο αυστηρά μέτρα στο πλαίσιο της στρατηγικής περιορισμού των συναθροίσεων για να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται πλέον οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Η απόφαση προβλέπει την επιβολή διοικητικών κυρώσεων 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο. Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Διαβάστε επίσης