ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επτά ημέρες καραντίνα σε όσους ταξιδεύουν από την Βρετανία στη χώρα μας

Αποφασίστηκε μετά από έκτακτη σύσκεψη στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σε νέα έκτακτα μέτρα προχώρησε η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την αντιμετώπιση του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της προβλέπει την επταήμερη καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες αποφασίσουν να ταξιδέψουν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα