ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έρχεται ειδική πλατφόρμα για δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς

Δεν θα αφορά τους μαθητές

Το άνοιγμα ειδικής πλατφόρμας για διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς προανήγγειλε σήμερα Τετάρτη (6/1) ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Αρκουμανέας είπε συγκεκριμένα ότι η πλατφόρμα θα “στηθεί” σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και σε αυτήν θα μπορούν να εγγραφούν εκπαιδευτικοί από όλη την επικράτεια που επιθυμούν να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ covid, ώστε μέσω αυτών να αποτυπωθεί καλύτερα η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι η ειδική πλατφόρμα για δειγματοληπτικά covid τεστ δεν αφορά στους μαθητές. 

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ πρόκειται για κάτι ανάλογο με το testing.gov.gr, όπου όμως, όπως είπε, δηλώνουν λιγότεροι, κυρίως στην επαρχία και δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 12.000 ημερησίως διαγνωστικών τεστ που υπάρχει η δυνατότητα.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, ο Π. Αρκουμανέας σημείωσε ότι θα ξεκινήσουν με ηλικιακή προτεραιότητα ευχόμενος ότι στις 11 Ιανουαρίου που ανοίγει η σχετική πλατφόρμα να σπεύσουν να δηλώσουν όλοι, καθώς όπως ανέφερε, φαίνεται να έχουν πειστεί ήδη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Πρόσθεσε δε ότι έως τις 15 Φεβρουαρίου, θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος εμβολιασμός σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα