ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εσώκλειστοι στη Θεσσαλονίκη – Με sms οι μετακινήσεις

Καθολικό lockdown 14 ημερών από το πρωί ης Τρίτης σε συμπρωτεύουσα και Σέρρες - Μόνο τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά

Οι Θεσσαλονικείς κλείνονται «μέσα» αφού καθολικό lockdown 14 ημερών αποφάσισε για τη συμπρωτεύουσα η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τη μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης.

Οι δύο περιοχές μπαίνουν στη «γκρι» ζώνη, ξεχωριστά από τις ζώνες επιτήρησης και συναγερμού, ενώ στις δύο περιφερειακές ενότητες θα είναι ανοιχτά μόνο τα σχολεία. Επιπλέον, δεν θα γίνονται πτήσεις ούτε εσωτερικού, ούτε εξωτερικού.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πέτσας αφού χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή» την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 6:00.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες από αύριο το πρωί θα επιτρέπονται μόνο για λόγους υγείας, ενώ θα γίνονται μόνο με SMS.

Στις δύο περιφερειακές ενότητες θα είναι ανοιχτά μόνο τα σχολεία, ενώ όλα τα καταστήματα ακόμα και το λιανεμπόριο θα είναι κλειστά.

«Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Επίσης, η Μαγνησία περνάει από αύριο στο κόκκινο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα