ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτοιμη η κυβέρνηση να εμβολιαστεί!

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το ποια στελέχη της κυβέρνησης αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου – Πρώτοι Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την υποδοχή του εμβολίου στη χώρα μας η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, καθώς μαζί της θα εμβολιαστούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου οι πρώτοι 70.000 πολίτες με προτεραιότητα υγειονομικούς, ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτοι θα εμβολιαστούν στις 27 Ιανουαρίου η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής. Επίσης θα εμβολιαστούν η ηγεσία του Υπ. Εξωτερικών. του υπ. Άμυνας και του υπ. Υγείας, ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, οι ηγεσίες του ΕΟΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι ηγεσίες του Στρατού, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού και της ΕΥΠ, συνολικά 45 αξιωματούχοι.

Αναλυτικότερα, βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους 45 αξιωματούχους που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και θα εμβολιαστούν σε αυτό το διάστημα:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα