Κορωνοϊός: Και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό

Τι αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Υγείας

Νέα ενθαρρυντικά νέα για τον αγώνα κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως έχουμε και από την Ρωσία, καθώς όπως υποστήριξε το υπουργείο Υγείας της χώρας, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του ιου είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγη ώρα αφότου οι εταιρείες Pfizer Inc and BioNTech ανακοίνωσαν ότι το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσουν είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

Τα δεδομένα των παρατηρήσεων δείχνουν ότι το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού είναι αποτελεσματικό περισσότερο από το 90%, δήλωσε η σύμβουλος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και διευθύντρια του Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου θεραπείας και προληπτικής ιατρικής, Αξάνα Ντράπκινα.

Υπερβαίνει το 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

«Με εντολή του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, πραγματοποιούμε ελέγχους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V, σε όσους εμβολιάσθηκαν», δήλωσε η Ντράπκινα.

«Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει επίσης το 90%. Η εμφάνιση ενός ακόμη αποτελεσματικού εμβολίου είναι καλή είδηση για όλους», δήλωσε η Ντράπκινα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εταιρείας Pfizer για τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της κατά της Covid-19.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα