ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Λοιμωξιολόγοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η «τριπλέτα» των νέων σκληρότερων μέτρων που έχει προτείνει η Επιτροπή στην κυβέρνηση

Λαγούς από το επιστημονικό καπέλο τους προσπαθούν να βγάλουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να αναχαιτίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά οι εναλλακτικές τους όλο και λιγοστεύουν, την ώρα μάλιστα που τα κρούσματα πολύ δύσκολα θα κρατηθούν κάτω από το φράγμα του 1.000.

Χαρακτηριστικό της πίεσης που ασκείται όχι μόνο στο ΕΣΥ και τις ΜΕΘ αλλά και στους ειδικούς είναι η αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι μολύνσεις.

Θυμίζεται ότι από τα 30 κρούσματα την ημέρα που «έγραφε» τον ελληνικό επιδημιολογικό κοντέρ τον Ιούλιο, αυτό το νούμερο δεκαπλασιάστηκε και οδηγηθήκαμε στα 350-400 κρούσματα ημερησίως, για να συζητάμε ποιας τάξης μεγέθους θα είναι η τετραψήφια πρόβλεψη. Αν δηλαδή θα μιλάμε για +1.000 νέες μολύνσεις ανά 24ωρο ή για 2.000, 3000 ή και 4.000 κρούσματα όπως προβλέπουν κάποιοι εκ των επιστημόνων.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί ακόμη αυστηρότερα μέτρα από αυτά που ανακοίνωσε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Τέτοια είναι:

  • Η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργιάς στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης
  • Ισχύς νωρίτερα από τις 0:30 τη νύχτα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας
  • Αύξηση της τηλεργασίας.

Αυτό που στρεσάρει περισσότερο απ΄ όλα τους επιστήμονες είναι η όχι καθολική τήρηση των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων σε συνδυασμό με την αναμενόμενη δυσμενή αλλαγή των καιρικών φαινομένων που θα «μεταφέρει» εκ των πραγμάτων πολλές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους με πλημμελή αερισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα και δεδομένης της αύξησης των νέων λοιμώξεων δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη μια τριάδα συναφών μέτρων όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» μέρος του επιδημιολογικού χάρτη, περιορισμό των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών, καθώς και «γαλλικό» ωράριο λειτουργίας στην εστίαση όπως συμβαίνει εσχάτως στο Παρίσι όπου τα καταστήματα του κλάδου κατεβάζουν πλέον ρολά στις 21:00.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα