Κορωνοϊός – Νέα Δημοκρατία σημειώσατε… διπλό!

Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ εκτοξεύει στην κορυφή τους "γαλάζιους" και επικροτεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών είναι θετική με τα μέτρα κατά της πανδημίας

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επικροτεί τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και την κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας της Pulse μάλιστα η στάση της κυβέρνησης καθώς και τα μέτρα που πήρε τόσο σε επίπεδο απαγόρευσης κυκλοφορίας όσο και στήριξης της οικονομίας τυγχάνουν διακομματικής αποδοχής από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση της Pulse για τον κορωνοϊό.

Εκτοξεύτηκε η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse, η ΝΔ εκτοξεύτηκε στα ποσοστά πρόθεσης ψήφου ανοίγοντας την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 23 ποσοστιαίες μονάδες: Η ΝΔ συγκεντρώνει 45% (έναντι 39% της προηγούμενης μέτρησης) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 22% (από 25%)


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Συγκεντρώνει 53% έναντι 45% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πέφτει στο 22% έναντι του 26% στην προηγούμενη μέτρηση.


8 στους 10 πολίτες αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη περνά με ιδιαίτερη επιτυχία το «τεστ» της κρίσης του κορωνοϊού καθώς 8 στους δέκα πολίτες (82%) αποτιμούν σίγουρα και μάλλον θετικά το έργο της στην περίοδο της πανδημίας.


Θετική κρίση για την κυβέρνηση από ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Μάλιστα στην κατανομή των ψηφοφόρων φαίνεται ότι όσοι ψήφισαν ΝΔ αξιολογούν σε ποσοστό 94% θετικά την κυβέρνηση, αλλά και οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78% και του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 89%.


Πώς κρίνουν οι πολίτες την στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογείται από το 46% των πολιτών θετικά ενώ 47% την χαρακτηρίζουν από μάλλον έως σίγουρα αρνητική.


Θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία λένε οι πολίτες

Επίσης, το 67% των πολιτών εκτιμούν ως θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων εν μέσω της πανδημίας του covid-19.


Ναι στην απαγόρευση κυκλοφορίας από το 86%

Σε συντριπτικό ποσοστό 86% οι πολίτες επικροτούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό μετακινήσεων και συγκεντρώσεων.


Μάλιστα και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων επικροτούν αυτά τα μέτρα: Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 84% και του ΚΙΝΑΛ 90%. Οι ψηφοφόροι ΝΔ φυσικά επικροτούν με ποσοστό 92%.


Πόσο επηρεάστηκε η οικονομική κατάσταση από την πανδημία και τα μέτρα

Οι πολίτες σε ποσοστό 57% δηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους από την επιδημία και τα μέτρα.


Εκπληξη: Οι άνω των 60 ετών φοβούνται λιγότερο τον κορωνοϊό απ’ ό,τι οι νέοι!

Τέλος, η έκπληξη της έρευνας έρχεται στην απάντηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού μετά και τα κρούσματα στη χώρα μας. Ετσι, παρά τις προειδοποιήσεις του ΠΟΥ, εκείνοι που ανησυχούν περισσότερο είναι οι… νέοι 17029 ετών ενώ εκείνοι που δείχνουν να έχουν άγνοια κινδύνου είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών!


Δημοσκόπηση Alco: Ικανοποιημένοι οι πολίτες από τις αποφάσεις Μητσοτάκη

Σε άλλη δημοσκόπηση της Alco για το Open το 89% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η πληροφόρηση από τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι έγκυρη και επαρκής, ενώ μόλις το 6% απάντησε αρνητικά.

Παράλληλα, το 44,5 των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης εκτιμούν ότι η εικόνα που έχουν πλέον για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καλύτερη από αυτή που είχαν πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Το 8% θεωρεί ότι η εικόνα έχει επιδεινωθεί και το 38% απάντησε πως είναι σχεδόν ίδια.

Το 86% εκτιμά ότι η κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως τα μέτρα. Παράλληλα, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών είναι συντριπτικό, καθώς το 80% είναι «πολύ,αρκετά» ικανοποιημένο. Ικανοποίηση υπάρχει και για τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Διαβάστε επίσης