ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα έκτακτα μέτρα και τηλεργασία στην Αττική (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστολή συναυλιών και κινηματογραφικών προβολών, με ισχυρή σύσταση στους +65άρηδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Τελικά η Αθήνα με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώνονται καθημερινά δεν απέφυγε την επιβολή νέων υγειονομικών μέτρων. Έτσι από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και για 14 ημέρες –δηλαδή έως τις 4 Οκτωβρίου– οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν πρόσθετους περιοριστικούς κανόνες προκειμένου να αποφευχθούν περεταίρω διασπορά του ιού.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής και δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έγινε γνωστό ότι:

>>Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.

>>Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

>>Θεσπίζεται ανώτατο όρια σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

Ειδικά για την προστασία της υγείας των εργαζομένων αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

>>Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

>>Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα, στις 7:00, στις 8:00, στις 9:00 το πρωί.

>>Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα.

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών εκεί υπάρχει ΣΥΣΤΑΣΗ περιορισμού των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες για το διάστημα των επόμενων 14 ημερών, της αποφυγής των μετακινήσεών του με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της αποφυγής των επαφών τους με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Επιπλέον για την Αττική, αποφασίστηκε όπως τα ασυμπτωματικά κρούσματα που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, να διαμείνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Καθημερινά 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, με τον Ν. Χαρδαλιά να εξηγεί ότι εμφανίζονται καθημερινά 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους δηλαδή βρίσκεται στο «πορτοκαλί». Η κατάσταση παραμένει σταθερά αυξητική, σημείωσε.

Σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τις γειτονιές της Αθήνας η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τον δήμο Αθηναίων προχωρά σε σχεδιασμό για πρόσθετα μέτρα, ειδικά για ευάλωτες ομάδες. Τέτοια μέτρα είναι τα στοχευμένα τεστ, η ειδική επικοινωνία με συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, τα πρόσθετα υγειονομικά μέτρα και οι σαρωτικοί έλεγχοι στην εφαρμογή των ήδη υφισταμένων περιοριστικών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η μεταφορά ορισμένου αριθμού ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου θα βρίσκονται υπό την εποπτεία υγειονομικού προσωπικού και θα λαμβάνουν την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα