Κορωνοϊός: Παράταση δύο εβδομάδων στα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία

Εντατικοί έλεγχοι αστυνομίας και καραμπινιέρων στους δρόμους ενόψει του Καθολικού Πάσχα

Για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες παίρνουν παράταση τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα. 

Συγκεκριμένα θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ αν μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού έχει σημειωθεί δραστική μείωση κρουσμάτων και μεταδόσεων του κορωνοϊού (δείκτης μεταδοτικότητας χαμηλότερος από ένα) στη χώρα, που θρηνεί πάνω από 10.000 νεκρούς, ενδέχεται να ξαναρχίσουν βαθμιαία, να ανοίγουν μαγαζιά και χώροι εργασίας.

Επιχειρήσεις, στις οποίες η επαφή των πελατών είναι πιο στενή (όπως καφέ και εστιατόρια), αλλά και χώροι όπως θέατρα και κινηματογράφοι, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αναμένεται να ξανανοίξουν μετά από όλους τους υπόλοιπους. Ενώ για τα σχολεία, η κυβέρνηση της Ιταλίας αφήνει να διαρρεύσει ότι θα υπάρξει μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα.

Παράλληλα, ενόψει του Καθολικού Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται στις 12 Απριλίου, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αστυνομίας και καραμπινιέρων στους δρόμους των ιταλικών πόλεων, ώστε να μην αυξηθεί, επικίνδυνα, η κυκλοφορία των πολιτών.

Διαβάστε επίσης