Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα από το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch

Η πρόβλεψη του γερμανικού μοντέλου για τις επόμενες έξι ημέρες

Την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού ανά χώρα προβλέπει το νέο μοντέλο που δημιούργησε το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch. Μέσα σε αυτές τις χώρες βρίσκεται φυσικά και η Ελλάδα.

Το μοντέλο προβλέπει την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων, ενσωματώνοντας την επίδραση των αλλαγών στη συμπεριφορά του πληθυσμού ανάλογα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις ανά περίπτωση.

Οι Γερμανοί επιστήμονες σημειώνουν ότι τα συνήθη επιδημιολογικά μοντέλα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την επίδραση των συγκεκριμένων μέτρων στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας και υπογραμμίζουν ότι χωρίς μέτρα θα είχε ήδη καταγραφεί εκθετική αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ποια είναι η πρόγνωση για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το μοντέλο του γερμανικού ινστιτούτο, το οποίο παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση των κρουσμάτων, στην Ελλάδα προβλέπεται μικρή αύξηση εντός εξαημέρου.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη στην Ελλάδα θα καταγραφούν 787 κρούσματα την Τετάρτη 25/3, 848 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 913 την Παρασκευή 27/3, τα 947 το Σάββατο 28/3.

Διαβάστε επίσης