Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Πορτογαλία – Πάνω από 10.000 σε μία ημέρα

Σε καραντίνα ο πρόεδρος της χώρας - Ετοιμάζεται να εγκριθεί η παράταση της έκτακτης κατάστασης

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πορτογαλία, μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ των 10.027 μολύνσεων, ενώ ετοιμάζεται να εγκριθεί η παράταση έκτακτης κατάστασης.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της χώρας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα έκανε σήμερα γνωστό ότι θα τεθεί σε αυτό-απομόνωση, αφού είχε επαφή με ένα πρόσωπο, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον νέο κορωνοϊό. Ο 72χρονος επικεφαλής του πορτογαλικού κράτους βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, με στόχο να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, στις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου. Επρόκειτο να συμμετάσχει σε σειρά προεκλογικών ντιμπέιτ.

Σε μια ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του, το γραφείο του Ρεμπέλο ντε Σόουζα επισήμανε ότι η επαφή ήταν με ένα μέλος του Casa Civil, ενός σώματος ειδικών που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον πρόεδρο. Ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναμένει τις υγειονομικές αρχές να αποφασίσουν εάν η έκθεσή του ήταν υψηλού κινδύνου και για πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει στο σπίτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα