Κορωνοϊός – Ρωσία: Εντολή Πούτιν να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τη Δευτέρα

Μετά την σύσκεψη που είχε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα με διακεκριμένους επιδημιολόγους και ιολόγους

Ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε με διακεκριμένους επιδημιολόγους και ιολόγους.

Η Γκόλικοβα είπε ότι «ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου του 2021 να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός», ενώ ανάφερε ότι στη Ρωσία έχουν εγκριθεί δύο ρωσικά εμβόλια και ένα τρίτο είναι «καθ’ οδόν».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με το υπουργικό συμβούλιο στις 13 Ιανουαρίου είχε δώσει εντολή να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός, χωρίς να αναφερθεί σε ακριβή ημερομηνία. Ωστόσο η Γκόλικοβα διαβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός τη Δευτέρα.

Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 3,5 εκατομμυρίων. Οι αρχές επιβεβαίωσαν 24.715 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, περιλαμβανομένων 5.534 στη Μόσχα.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι στη διάρκεια της νύχτας 555 ασθενείς κατέληξαν από covid-19 ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 64.495 από την έναρξη της πανδημίας.

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, διαπιστώθηκε μικρή μείωση του αριθμού ατόμων που νόσησαν και εισήχθησαν στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των εορτών, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα