ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στις 1.755 οι μεταλλάξεις στη χώρα μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 702 νέα κρούσματα μετάλλαξης του ιού - Πως κατανέμονται

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης σήμερα και τον αριθμό των μεταλλάξεων του κορωνοϊού στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας 702 νέα κρούσματα μετάλλαξης του ιού, τα οποία προέκυψαν έπειτα από έλεγχο 944 δειγμάτων που συλλέχθηκαν κατά την περίοδο από τις 22 Ιανουαρίου ως την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης εξέτασε τα παραπάνω δείγματα στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μυτιλήνης και Σύρου.

677 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Από τον έλεγχο των 944 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 702 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από τα 702 στελέχη, τα 677 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 21 στελέχη βρέθηκαν με τη νοτιοαφικανική μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2).

1.755 κρούσματα μετάλλαξης συνολικά στη χώρα

Συνολικά, από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 έως σήμερα, έχουν ταυτοποιηθεί 1.667 θετικά για την παρουσία βρετανικής μετάλλαξης και 48 θετικά για την παρουσία της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, εκ των οποίων 41 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 5 από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων μεταλλάξεων

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ ανήρτησε πίνακα στον οποίο παραθέτει την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης, 200 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και 391 στο κέντρο της Αθήνας.

Τριψήφιος είναι πλέον ο αριθμός των περιστατικών βρετανικής μετάλλαξης και στην υπόλοιπη Αττική (Ανατολική Αττική 128, Βόρειος Τομέας Αθηνών 194, Δυτικός Τομέας 136, Νότιος Τομέας 118).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα