Κορωνοϊός: Συγχαρητήρια ΠΟΥ σε Αίγυπτο για το πως διαχειρίστηκε την κρίση

Τι ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχάρη την Αίγυπτο και τον πρόεδρο της για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό πολυεπίπεδα.

Την απόφαση του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, να αναλάβει το Ταμείο «Tahya Misr» («Ζήτω η Αίγυπτος) τα έξοδα της υποχρεωτικής παραμονής των επαναπατρισθέντων πολιτών λόγω κορονοϊού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της αιγυπτιακής κυβέρνησης, επαίνεσε με θερμά σχόλια μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γενικός Δ/ντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρέγεσους.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επαίνεσε τη «ισχυρή δέσμευση» του Προέδρου Αλ Σίσι στην εκστρατεία καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Σάς ευχαριστώ, Πρόεδρε Αλ Σίσι, για την ισχυρή δέσμευσή σας να σταματήσετε την εξάπλωση του κορονοϊού και επίσης να εξασφαλίσετε ότι οι πληγέντες πληθυσμοί θα λαμβάνουν ευρεία υποστήριξη. Μεγάλη πράξη ηγεσίας και αλληλεγγύης» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ο κ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρέιεους.

Ήδη οι επαναπατρισθέντες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης Μάρσα Άλαμ (κάπου 700 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου) όπου θα παραμείνουν σε 14ήμερη τουλάχιστον απομόνωση, με έξοδα του εν λόγω κρατικού ταμείου, και θα διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες ιατρικές φροντίδες, αν καταστούν αναγκαίες.

Διαβάστε επίσης