Κορωνοϊός: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό χωρίς συνωστισμό

Τι θα προβλέπεται για κάθε πολίτη που θα θέλει να εμβολιαστεί - Βήμα - βήμα η διαδικασία

Το σχέδιο για τον ασφαλή εμβολιασμό των Ελλήνων χωρίς να υπάρξει ο κίνδυνος συνωστισμού παρουσίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

“Στόχος μας είναι να γίνονται το μήνα στην Ελλάδα 2,107 εκατ. εμβολιασμοί. Mέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι, ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτό”, ανέφερε σήμερα σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός .

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στο ερώτημα πως η κυβέρνηση θα αποφύγει το συνωστισμό κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, ο υφυπουργός εξήγησε πως θα υπάρχουν τρεις δυνατότητες, ώστε η φυσική παρουσία να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

  1. Θα υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο ώστε ο πολίτης που δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες , με μια απλή κλήση να κλείνει το ραντεβού του.
  2. Στην ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr θα μπορεί κάποιος αφού δηλώσει τα στοιχεία του, όπως για παράδειγμα την κατοικία του να λαμβάνει sms ή email με προτεινόμενες ημερομηνίες.
  3. Επιλογή μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Εκεί χωρίς καν να υπάρχει αίτηση ο πολίτης θα λαμβάνει πάλι sms ή e mail με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Σε ερώτηση αν αυτός που εμβολιάζεται θα αποκτά ταυτόχρονα και ψηφιακή ταυτότητα που θα βεβαιώνει το εμβόλιο, ο κ. Γεωργαντάς χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες επεσήμανε πως θα υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης του εμβολιασμού.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα