Κορωνοϊός: Τρομακτική άνοδος των νεκρών στην Ιταλία

Ακόμα 4 άτομα υπέκυψαν στον θανατηφόρο ιό. Στους 11 οι θανόντες. Ανεβαίνει ραγδαία και ο αριθμός των κρουσμάτων

Την τρομακτική του πορεία στην γειτονική μας Ιταλία συνεχίζει ο νέος κορωνοϊός καθώς αυξάνεται τρομακτικά ο αριθμός των νεκρών.

Ανακοινώθηκε, πριν λίγο, ότι άφησε την τελευταία της πνοή μια ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενέτο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών της γείτονας χώρας, οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι πλέον 11 καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις ακόμη άνθρωποι. Πρόκειται για ηλικιωμένους που προέρχονται από την περιοχή της Λομβαρδίας και για την ακρίβεια, μιας 83χρονης γυναίκας και δυο αντρών, 84 και 91 ετών αντίστοιχα. Από τους 11, συνολικά, νεκρούς, οι εννέα έχουν καταγραφεί στην Λομβαρδία και ένας στη Βένετο.

Την σχετική ενημέρωση προς τον κόσμο που αγωνιά έκανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αντζελο Μπορέλι.

Το βασικό χαρακτηριστικό των θυμάτων, είναι πως επρόκειτο για ηλικιωμένους, με εξασθενημένους οργανισμούς λόγων άλλων παθολογικών ζητημάτων που αντιμετώπιζαν. Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως υπάρχουν και νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.

Κορωνοϊός: Η JPMorgan περιορίζει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία

Η JPMorgan αποφάσισε να περιορίσει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία ώστε να προλάβει την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που στάλθηκε σε υπαλλήλους της και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters. Η τράπεζα ανέφερε ότι για όλα τα ταξίδια στην Ιταλία θα απαιτείται προηγουμένως έγκριση από τη διεύθυνση.

Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και επέστρεψαν στις βάσεις τους από τη βόρεια Ιταλία μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες, θα πρέπει να εργάζονται από τα σπίτια τους, εφόσον έχουν παρουσιάσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Όσοι δεν έχουν συμπτώματα αλλά επισκέφθηκαν κάποιον από τους 12 δήμους στη βόρεια Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, θα χρειαστεί επίσης να εργάζονται από τα σπίτια τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Κορωνοϊός: Δεν κλείνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες της Ιταλίας

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

 

Διαβάστε επίσης