Κορωνοϊός Vs Φώφη

Ματαιώθηκε η συνέντευξη Τύπου (23/9) της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ενώ στις καλένδες οδηγείται και η προγραμματική Συνδιάσκεψη

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δημιούργησαν προβλήματα όχι μόνο στους ανθρώπους του πολιτισμού, καθώς απαγορεύτηκαν οι εκδηλώσεις στην Αττική τουλάχιστον μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για αύριο Τετάρτη στο Ζάππειο. Μία συνέντευξη, η οποία ματαιώθηκε λόγω των νέων μέτρων.

Επί της ουσίας θα ήταν η πρώτη συνέντευξη Τύπου που θα έδινε η κ. Γεννηματά από το 2015 που έχει αναλάβει την ηγεσία αρχικά του ΠΑΣΟΚ κι εν συνεχεία του ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πέραν της καθιερωμένης ομιλίας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και απλά προτιμούσε την περιήγηση στα περίπτερα, αλλά δεν έχει παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Και στην Χαριλάου Τρικούπη θυμήθηκαν την παροιμία «κίνησε ο Εβραίος να πάει στο παζάρι και ήταν ημέρα Σάββατο» για να σατιρίσουν άλλη μία αναβολή εκδήλωσης του ΚΙΝΑΛ.

Τι θα έλεγε
Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η κ. Γεννηματά ετοιμαζόταν να δώσει απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης, αλλά και να έκανε σημαντικές ανακοινώσεις για την πορεία του κόμματος. Ειδικά αυτή την περίοδο που εντείνεται ο ιδιότυπος διάλογος για το εάν πρέπει να συνεχιστεί η πορεία ως ΚΙΝΑΛ, ή να υπάρξει επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και στα σύμβολα του. Πάντως οι συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ισχυρίζονται πως η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα σενάριο και απλά η κ. Γεννηματά ήθελε απλά να επικοινωνήσει τα μηνύματα του κόμματος για την οικονομία αναλύοντας τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ.

Και όπως είναι λογικό και η προγραμματική Συνδιάσκεψη μάλλον οδηγείται στις καλένδες. Είχε ακυρωθεί τον Μάρτιο, ακυρώθηκε και τώρα και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να πραγματοποιηθεί, καθώς το 2021 είναι χρονιά εσωκομματικών εκλογών για το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν τον Νοέμβριο του 2019 τη νέα ηγεσία θα εκλέξει η βάση, όπως έγινε τον Νοέμβριο του 2017 και τις εκλογές είχε κερδίσει η κα Γεννηματά. Όπως διαρρέεται από την Χαριλάου Τρικούπη η κα Γεννηματά θα είναι εκ νέου υποψήφια.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι εκ νέου θα είναι υποψήφιος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ για το εάν υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα θεωρείται πολύ νωρίς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα