Κώστας Τσιάρας: Καλώς τονε κι ας άργησε…

Προ του κινδύνου να κάτσει σε εδώλιο για παραβίαση του νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε –έστω και καθυστερημένα– την επιστολή προς το ΑΔΕ για τη στελέχωση της ενοποιημένης Εισαγγελίας, και βεβαίως για την αποκαθήλωση της εισ. Ελ. Τουλουπάκη

Φαίνεται ότι ο ορατός κίνδυνος να κάτσει στο εδώλιο –όπως έγραψε στο τελευταίο φύλλο της η «Α»– ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας,  για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις στη στελέχωση της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας, και βεβαίως για την αποκαθήλωση της Ελένης Τουλουπάκη από την Εισαγγελία Διαφθοράς, επέδρασε καταλυτικά στην επιτάχυνση των υπουργικών ενεργειών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Α», χθες Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο κ. Τσιάρας απέστειλε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο την επιστολή την οποία όφειλε να έχει στείλει την επομένη της 6ης Νοεμβρίου (σ.σ. ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου) για πλήρωση των προβλεπόμενων θέσσων της ενοποιημένης Εισαγγελίας.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου συνεδρίαση του ΑΔΣ δεν είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη το αίτημα του υπουργού, αυτό τελικά μπήκε εμβόλιμα. Μάλιστα, ορίστηκε και ως εισηγητής ο αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος θα εξετάσει τις υποψηφιότητες και θα εισηγηθεί σχετικά.

Το ερώτημα, όμως, που γεννάται στο σημείο αυτό δεν είναι ελάσσονος σημασίας, καθώς μετά από την παραπάνω εξέλιξη το ΑΔΕ θα πρέπει να απευθύνει με επιστολή του το ερώτημα προς όλες τις εισαγγελίες της χώρας για κατάθεση υποψηφιοτήτων και αποστολή των σχετικών βιογραφικών.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο εισηγητής-εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα ζητήσει προθεσμία ώστε να διεκπεραιωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, αν και δεν αποκλείεται να υπάρχουν ήδη έτοιμα τα «πλάνα» και τα ονόματα.

Το σημαντικό εν προκειμένω όμως είναι σε μια τόσο νευραλγική υπηρεσία να μην επικρατήσουν επιλογές λόγω γνωριμιών ή καταγωγής –κοινώς ρουσφέτια–, αλλά να επιλεγούν δικαστικοί με απόλυτη εξειδίκευση σε οικονομικά θέματα, με εμπειρία, ώστε να μπορούν με τις γνώσεις τους να αντιμετωπίσουν τους γνωστούς-αγνώστους «χρυσοδάκτυλους» που λυμαίνονται τη χώρα… Ίδωμεν…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα