Κωστής Χατζηδάκης: Έρχεται voucher για αγορά POS και ταμειακών μηχανών

Ο υπ. Οικονομικών, αναφερόμενος στην πολυαναμενόμη αύξηση του κατώτατου μισθού, επιβεβαίωσε πως η εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου

«Στις 22 Μαρτίου θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο και η υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί τότε την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα είναι σε ισχύ από 1η Απριλίου» δήλωσε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό και στην ενίσχυση των αγροτών.

«Δεν έχουμε δυνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς κανένα περιορισμό. Σε ενάμιση μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουμε δώσει πάνω από 212 εκατ. ευρώ σε επιδόματα γέννησης, εφημερίες σε γιατρούς και αγρότες» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Οπως είπε ο κ Χατζηδάκης, «η Νέα Δημοκρατία όταν εξελέγη μείωσε τους φόρους για τους αγρότες σε σχέση με αυτά που πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ την άμεση φορολογία. Στη συνέχεια μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές στο 6%, τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή. Κατόπιν μείωσε το φορολογικό συντελεστή στο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα». Πρόσθεσε, ότι σε αντίθεση με το παρελθόν που δεν επιστρέφονταν, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ντίζελ, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον επέστρεψε στο τέλος του 2022 και στο τέλος του 2023.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε στην χρήση των POS λέγοντας ότι «μέχρι τις 20.000 θα είναι το πρόστιμο σε όσους δεν έχουν POS». Επιπλέον, όπως δήλωσε «έρχεται voucher για αγορά POS και ταμειακών μηχανών».

Σχολιάζοντας το ρόλο της ΑΑΔΕ είπε ότι ελέγχει τις κινήσεις των φορολογουμένων εστιάζοντας ότι έρχονται «ραβασάκια» για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ που παρουσιάζουν υψηλά έξοδα. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην συνέχεια και στο θέμα των ανατιμήσεων στο ράφι των βασικών προϊόντων λέγοντας ότι αναζητείται «αντίδοτο» για την ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα