Κοτανίδου: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων παίρνει λάθος αποφάσεις

Για τον τρόπο λήψη αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτουν ακόμα και σήμερα τον εμβολιασμό οι νοσηλευτές, κυρίως νεαρής, τοποθετήθηκε η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Η κ. Κοτανίδου έκανε παρέμβαση στην διαδικτυακή εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών», με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» που διοργάνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς.

«Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου μετά την συνεδρίαση της επιτροπής το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διαδικτυακή εκδήλωση παρουσιάστηκε και έρευνα που έγινε στο διάστημα 27 με 28 Φεβρουαρίου και ήταν πανελλαδική και σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Δυσάρεστο που νοσηλευτικό προσωπικό δεν κάνει το εμβόλιο

«Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στη ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Έλληνας αυτό δεν θα το πιστεύαμε», δήλωσε αναφορικά με τη συμπεριφορά του κόσμου.

«Το πολύ δυσάρεστο», είπε, «είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα. Ευτυχώς στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά με διάφορες δικαιολογίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν απλή ίωση όπως οι περισσότεροι αρνητές», υπογράμμισε η ίδια.

Δεν μπορούμε να βρούμε τον βηματισμό μας στην Επιτροπή

Αναφερόμενη στην επιτροπή και την λειτουργία της, η κ. Κοτανίδου σημείωσε ότι «η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας».

«Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων», δήλωσε επιπρόσθετα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα