Κόβει βόλτες στο Βέλγιο ο Λαγός

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης απολαμβάνει ακόμη την ασυλία του ως μέλος της Ευρωβουλής

Ζωή και… κότα περνάει στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος απολαμβάνει ακόμη την ασυλία του ως μέλος της Ευρωβουλής.

Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον πως την ίδια ώρα διαμαρτύρεται με επιστολή του για το μίνι lockdown του Ευρωκοινοβουλίου γιατί δεν θέλει να στερηθεί, λέει, τα επιδόματα παρουσίας που δικαιούται. Στο μεταξύ, κόβει βόλτες στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Όσο για την άρση της ασυλίας του, πρέπει να περάσει μερικά στάδια που δεν έχουν καν αρχίσει ακόμη. Πρώτα πρέπει να γίνει αναγγελία από την Ολομέλεια που είναι πολύ πιθανό να γίνει σε τηλεσυνεδρίαση το διήμερο 11-13 Νοεμβρίου. Ακολουθεί παραπομπή στη νομική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου (JURI), η οποία συνεδριάζει ξανά στις 16 Νοεμβρίου. Η JURI θα εξετάσει το θέμα και τον Λαγό (εφόσον επιθυμεί να εμφανιστεί μπροστά της) και θα στείλει το πόρισμά της πίσω στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ίσα που προλαβαίνει να εξαφανιστεί στη Βραζιλία ο άνδρας ο πολλά βαρύς.

Μια και ο λόγος για τη Χρυσή Αυγή ας σημειωθεί, πάντως, ότι εντός των τειχών τέθηκε θέμα και για την παρουσία των δημοτικών συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τη δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής, την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα». Με αφορμή, ειδικότερα, τη δικαστική καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης και την καταδίκη μεταξύ άλλων του επικεφαλής της παράταξης, Ηλία Κασιδιάρη, τόσο ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) ζήτησαν να μην εκπροσωπούνται οι νεοναζί στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα