Κούγιας: Κοντός με κοντές μαγκιές και με πολλά babylino…

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Όχι ότι προκαλεί έκπληξη σε όποιον παρακολουθεί και γνωρίζει, αλλά έχουν τη σημασία τους (και την πλάκα τους βεβαίως) οι οπισθοκυβιστήσεις και οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του Αλέξη Κούγια (και) στο θέμα του γηπέδου.

Αν όχι όλοι οι ασχολούμενοι με τη Super League 1, οι περισσότεροι θυμούνται τις «μαγκιές» του με την κατάσταση του «AEL FC Arena». Με επιθέσεις κατά πάντων από τον 1.78 παράγοντα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου –τοποθετούμενος σε απαντήσεις του προέδρου της Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων– ο Αλέξης δήλωνε (μεταξύ άλλων): «Το γήπεδό μας έχει κριθεί όχι τέλειο αλλά σε καλή κατάσταση από την επιτροπή που το εξέτασε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και μάλιστα σε ακραίες καιρικές συνθήκες».

Στις 22 του ίδιου μήνα –σε προσωπική δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ– ανέφερε: «Αυτό το παραμύθι με τον δήθεν κακό αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA πρέπει να τελειώνει».

Μιλώντας για κοροϊδίες προπονητών  σε «άμπαλους ιδιοκτήτες σας και τους λιγότερο άμπαλους οπαδούς σας». Και πρόσθετε: «Το γήπεδό μας είναι καλύτερο κι από το ΟΑΚΑ και από το Χαριλάου και από το Γεντί Κουλέ και δεν βλέπω κανέναν να λέει τίποτα γι’ αυτά».

Στις 5 Οκτωβρίου τη «γύρισε την πλάκα» και στην προσωπική του ανακοίνωση μίλησε για «χωράφι». Χαρακτήρισε το γήπεδο  «καταστροφή της ομάδος μας και οικονομικά και αγωνιστικά […] Με το γήπεδο αυτό καταστρέφουμε το ταλέντο των παικτών μας», έγραψε…

Και δεσμεύτηκε στο 20ήμερο που ακολουθούσε «να κάνω μια προσπάθεια να βελτιώσω τον χλοοτάπητα, αλλά σκέφτομαι τη στιγμή που θα μας πουν ότι το γήπεδο αυτό είναι ακατάλληλο και θα ξεσπιτωθούμε».

Από το «παραμύθι με τον δήθεν κακό αγωνιστικό χώρο», που είναι καλύτερο από ΟΑΚΑ κ.λπ., έφτασε στην αγωνία της στιγμής «που θα μας πουν ότι το γήπεδο αυτό είναι ακατάλληλο και θα ξεσπιτωθούμε»…

Την επομένη (6/10) σε ανακοίνωση/απάντηση στην εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ», μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο χλοοτάπητας, ο οποίος είναι ηλικίας 10 ετών και πρέπει να αντικατασταθεί, είναι δυνατόν ποτέ να συντηρηθεί;»…

Μία ημέρα μετά (7/10) γνωστοποίησε ότι συμφώνησαν με τον Κ. Πηλαδάκη να επωμισθούν 60-40 το κόστος για την τοποθέτηση «νέου χλοοτάπητα σε αντικατάσταση του παλιού, άθλιου και επικίνδυνου χλοοτάπητα»…

Το «όχι τέλειο αλλά σε καλή κατάσταση» γήπεδο στις 11/9, έγινε στις 7/10 «με παλιό, άθλιο και επικίνδυνο χλοοτάπητα… Ο Αλέξης κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Για όσους/ες αναρωτιούνται –εκτός του χαρακτήρα του– τι οδήγησε τον Κούγια (και) σε αυτή την οπισθοκυβίστηση, η εξήγηση βρίσκεται σε μια… «λεπτομέρεια».

Κατανόησε πως οι «μαγκιές» δεν περνάνε. Στις… ενημερώσεις του, προς τους αρμόδιους στη λίγκα,  ότι «θα κάνει και θα δείξει», η απάντηση που πήρε ήταν ότι απομένει το τυπικό σκέλος για το κλείσιμο του «AEL FC ARENA». Σ’ εφαρμογή σχετικής απόφασης του ΔΣ στη Super League 1 για τα γήπεδα και όσων προβλέπονται στην προκήρυξη.

Έτσι «απλά και όμορφα» ο Αλέξης «έβαλε την ουρά στα σκέλια». Και αλλάζει τον «όχι τέλειο αλλά σε καλή κατάσταση» παλιό, άθλιο και επικίνδυνο χλοοτάπητα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα