Κουλέμπα σε ΝΑΤΟ: “Στείλτε μας όπλα, διαφορετικά θα έχουμε κι άλλες τραγωδίες όπως η Μπούτσα”

Επιπλέον, κατηγόρησε τους συμμάχους ότι «ενεργούν μόνο αφού συμβούν τραγωδίες»

Περισσότερα όπλα θα λάβει από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία, όπως είπε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ωστόσο «συνεχίζονται οι συνομιλίες για να καθοριστεί πότε θα συμβεί αυτό».

«Είτε μας βοηθάτε τώρα – και μιλάω για ημέρες, όχι για εβδομάδες – ή η βοήθειά σας θα έρθει πολύ αργά και πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν», είπε ο Ουκρανος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ο Κουλέμπα ανέφερε πως «σύμφωνα με όσα μου είπαν, θα χρειαστεί χρόνος για να παρασχεθούν τα όπλα που απαιτεί η Ουκρανία», ωστόσο «δεν έχουμε χρόνο».

Επιπλέον, κατηγόρησε τους συμμάχους ότι «ενεργούν μόνο αφού συμβούν τραγωδίες, όπως η Μπούτσα».

Ακόμη, χαρακτήρισε τις υπάρχουσες κυρώσεις «ανεπαρκείς» και στάθηκε στις επανειλημμένες εκκλήσεις για απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου που υποστηρίζουν τη ρωσική «πολεμική μηχανή».

«Πόσες τραγωδίες όπως στη Μπούτσα πρέπει να γίνουν για να επιβληθούν αυτές οι κυρώσεις;» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η σφαγή πολιτών στην Μπούτσα είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου», καθώς η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι «πολύ πολύ χειρότερη από όλες τις απόψεις».

Ο Κουλέμπα σημείωσε ακόμα ότι Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να συνεχίσουν να μιλάνε για να δουν πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος.

Ερωτηθείς σχετικά με τον οπλισμό που αποστέλλεται στην Ουκρανία, ο Ντμίτρο Κουλέμπα δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη των όπλων αλλά τόνισε ότι αυτή την περίοδο σημασία έχει το χρονοδιάγραμμα της αποστολής τους κι ότι υπάρχει ανάγκη για όπλα «τώρα», αλλιώς θα είναι αργά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα