Κουμουτσάκος: Οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ενωμένες απέναντι στην Τουρκία

“Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα είναι ενωμένο παρά την προεκλογική περίοδο σε περίπτωση απειλής, ο ελληνισμός θα είναι ενωμένος μια γροθιά”. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την τοποθέτησή του για τις τουρκικές προκλήσεις.

Μέσω του σταθμού μας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους Ευρωπαίους να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις και να επιβάλλουν κυρώσεις, ως επί το πλείστον οικονομικές στη γείτονα χώρα.

Όπως είπε “βλέπει” παρατεταμένη ένταση με την Άγκυρα η οποία -κατά τον ίδιο- ενδέχεται να αυξηθεί, να διαρκέσει όλο το καλοκαίρι ή να μετατοπιστεί η ένταση προς το Αιγαίο.

“Υπαρκτή ανησυχία και με περιεχόμενο. Υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η Τουρκία αυτο-αποκλείστηκε στις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τώρα θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και έχει ως μόνο δρόμο την ένταση” δήλωσε χαρακτηριστικά. Ζήτησε επίσης να υπάρχει συνεχής ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας και να μην υπάρξει κενό στις αντιδράσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Διαφοροποιήθηκε επίσης από τη γραμμή Σαμαρά που δήλωσε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. “Η ελληνική Μακεδονία είναι δική μας και θα αισθανόμαστε πάντα ότι ανήκει στη δική μας ιστορία, στον δικό μας πολιτισμό, στη δική μας παράδοση. Η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή, το ξέρουμε όλοι, αλλά εμείς οφείλουμε να τιμάμε, να σεβόμαστε και να κάνουμε κάθε κίνηση που χρειάζεται για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας στην αγαπητή μας την ξεχωριστή και ιστορική Μακεδονία” σημείωσε.

Σε σχέση με την ενημέρωση από τον Γιώργο Κατρούγκαλο μίλησε για λειτουργικό κανάλι επικοινωνίας με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης