Κουνάει και το δάχτυλο ο Γραμμένος για το VAR αντί να κάνει αυτοκριτική

Η ΕΠΟ έβαλε τις βάσεις για την απαξίωση του VAR, καθώς δεν φρόντισε να ικανοποιήσει το αίτημα του Βίτορ Μέλο Περέιρα να υπάρχει η γραμμή του οφσάιντ, αλλά ο πρόεδρός της Βαγγέλης Γραμμένος δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Το αντίθετο. Επιχείρησε να τις ρίξει στους άλλους.

Τι είπε για το VAR ο πρόεδρος της ΕΠΟ στους εκπροσώπους των ομάδων;

«Είναι βέβαιο ότι μέσα από συνεργασία και αμφίδρομη πληροφόρηση μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα, έστω και μεσοπρόθεσμα, αρκεί να μη μας διακατέχει καχυποψία. Σας καλωσορίζω στο σεμινάριο που έχει ως σκοπό να δώσει διευκρινίσεις με την τεχνική ανάλυση που θα παρακολουθήσετε», ανέφερε αρχικά.  Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συνέχισε:

«Οι 42 αγώνες των έξι πρώτων αγωνιστικών της Super League 1 έχουν καταδείξει το VAR ως ένα εξαιρετικό τεχνολογικό εργαλείο, ωστόσο στη χώρα μας εξακολουθεί να παρατηρείται αμφισβήτηση.

Το VAR δίνει στον διαιτητή τη δυνατότητα να επανεξετάσει τη φάση, όμως δεν αποφασίζει, γιατί έτσι θα έχανε το ποδόσφαιρο την ομορφιά του. Πρέπει όλοι μας να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την καινοτομία, καθώς βρίσκεται στην αρχή και είναι νομοτελειακό ότι θα συνεισφέρει στο καλό του ποδοσφαίρου.

Πρέπει η επόμενη μέρα να μας βρει στη σύγκλιση και όχι αλληλλοσπαρασσόμενους, γιατί το VAR δεν είναι ένα εργαλείο για επικοινωνιακά παιχνίδια. Η ΕΠΟ θα συνεχίσει την επιμόρφωση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα