Κούρτς κατά Τουρκίας: «Να τεθούν κόκκινες γραμμές και εάν ξεπεραστούν να υπάρξουν κυρώσεις»

Ο Αυστριακός καγκελάριος τάχθηκε υπέρ των κυρώσεων κατά της Άγκυρας αν συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο

Υπέρ των κυρώσεων κατά της Τουρκίας τάχθηκε για ακόμα μία φορά ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες εμπρηστικές κινήσεις των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η χώρα συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» επισήμανε ότι: «Είναι επικίνδυνο να δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σωστό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά τι κάνουμε με την Τουρκία;», διερωτήθηκε παράλληλα ο Κουρτς.

«Υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή εκεί (σ.σ. στην Τουρκία). Και τώρα επίσης παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο εις βάρος της Ελλάδας. Και τι κάνουμε; Κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε πάντα τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

«Θέλουμε να τεθούν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και αν ξεπεραστούν, θέλουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, έως κυρώσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, κατά τη γνώμη μου, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη», τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα