ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: “Οι μειώσεις στις συντάξεις αφορούν το 2/3 των συνταξιούχων”

Το αφήγημα Πετρόπουλου κατέρριψε ο Γιώργος Κουτρουμάνης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός τόνισε πως οι μειώσεις που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, αφορούν σχεδόν όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου.

«Μιλάμε για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, που είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης… και σε αυτά τα ταμεία οι μειώσει είναι πολύ ψηλότερες του 18%», όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης. «Η διάταξη προβλέπει, ότι θα είναι στο 18% οι μειώσεις. Είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των συνταξιούχων που θα έχουν μείωση 18%, από το 30% που λένε», σχολίασε.

Ο κ. Κουτρουμάνης, εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 700.000 οι συνταξιούχοι που θα έχουν μειώσεις  «Οι μειώσεις θα είναι από 120 ευρώ και θα φτάνουν, έως και τα 350 ευρώ ανάλογα το ταμείο», όπως είπε. «Θα έχουν και άλλοι συνταξιούχοι μειώσεις, επομένως θα φτάσουμε τα 2/3 των συνταξιούχων, που θα έχουν μειώσεις. Περίπου το 60 -65%» , σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χρηστίδης

Για το θέμα των περικοπών των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου και στις δηλώσεις Πετρόπουλου αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος σε επίσημη δήλωση του τονίζει:

“Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός κ.Τάσος Πετρόπουλος το έχει τερματίσει. Τη μία μας λέει ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις και την άλλη ότι οι συντάξεις θα μειωθούν, την τρίτη ότι έχουν περιθώριο 7 μήνες για να δουν τι θα κάνουν. Ψέματα και πάλι ψέματα. Οι συντάξεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν περικοπεί δραματικά ενώ καθ’ ομολογία Τσακαλώτου, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων, την οποία έχουν υπογράψει, από 1-1-2019. Το ψέμα και η κοροϊδία των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους έχει γίνει δεύτερη φύση”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα