ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: “Μοιάζει με την Λερναία Ύδρα ο νόμος Κατρούγκαλου”

“Χαιρόμαστε που ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν την από 5-7-2018 Πρόταση Νόμου που έχουμε καταθέσει για την μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων και θα ξεψηφίσουν την δική τους του Ν. 4427/2017 που προέβλεπε την περικοπή”. Αυτά ανέφερε στην τοποθέτηση του στην Βουλή ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Κουτσούκος σε ό,τι αφορά τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων.

Ο κ. Κουτσούκος απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε: “Ελπίζουμε να ψηφίσουν και τις υπόλοιπες προτάσεις μας για την άρση των ακραίων αδικιών του Νόμου Κατρούγκαλου (συντάξεις χηρείας, επιδόματα φτώχειας μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ), καθώς και για την μη περικοπή των συντάξεων των νέων συνταξιούχων μετά το Μάιο του 2016”.

Τέλος ο κ. Κουτσούκος υποστήριξε πως “η Πρόταση Νόμου που έχουμε καταθέσει ως Κίνημα Αλλαγής προβλέπει την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και την αντικατάστασή του από ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα, με βάση τα σημερινά δημοσιονομικά δεδομένα και αντίστοιχη αναλογιστική μελέτη. Αν δεν γίνει αυτό, ο Νόμος Κατρούγκαλου θα λειτουργεί ως «Λερναία Ύδρα» που κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν δύο”.

 

Διαβάστε επίσης