Κουτσούμπας: «Το δημόσιο σύστημα υγείας συστηματικά, μεθοδευμένα διαχρονικά απαξιώνεται»

Προβληματισμοί από την πλευρά των υγειονομικών

Με σωματεία, συλλόγους και ενώσεις υγειονομικών στη Λάρισα συναντήθηκε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συζητώντας τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των υγειονομικών, σημείωσε πως «είναι πασιφανές ότι το δημόσιο σύστημα υγείας συστηματικά, μεθοδευμένα, διαχρονικά, όλες τις τελευταίες δεκαετίες – ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία – απαξιώνεται».

Αναφερόμενος στο ρόλο του ιδιωτικού τομέα, ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως «οι επιχειρηματίες δουλεύουν για τα κέρδη τους, ενώ το κράτος και οι κυβερνήσεις ευνοούν τα κέρδη των ιδιωτών της υγείας».

Μιλώντας για τη στάση των άλλων κομμάτων, είπε πως «σημασία δεν έχει να χειροκροτεί κανείς στον αέρα, αλλά τι κάνει στην πράξη και τι ψηφίζει στη Βουλή», ενώ για το ζήτημα το προσλήψεων τόνισε πως «όταν μπαίνει το θέμα να γίνουν προσλήψεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, εκεί κρίνεται το κοινοβουλευτικό κόμμα, το πολιτικό κόμμα, η παράταξη, ο καθένας».

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως, για το ΚΚΕ, το θέμα της υγείας αποτελεί προτεραιότητα και στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και των αγώνων τους, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του κόμματος με προτάσεις νόμου και παρεμβάσεις στη Βουλή, για την ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των συλλόγων μετέφεραν στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ  τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας , ενώ κατέθεσαν και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα