Κουβέντα γι’ αναδιάρθρωση αλλά με τόσες ομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Sports Παρασκήνια

Κάθε χρόνο γίνεται κουβέντα γι’ αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Η λογική του ανέβασε και μένα μπάρμπα, οδήγησε στον σημερινό προβληματισμό. Είναι τραγικό να βγαίνει μια ομάδα πρωταθλήτρια και να μην ανεβαίνει, όπως συνέβη με τη Βέροια που υποχρεώθηκε να δώσει μπαράζ, αλλά αρχικά με τον Λεβαδειακό και στη συνέχεια με τη Λαμία και τελικά έμεινε στα κρύα του λουτρού.

Πραγματικά είναι άδικο να βγαίνεις πρωταθλητής και να κάνεις μια τρύπα στο νερό. Όμως δεν μπορεί να βλέπουμε αποσπασματικά το οικοδόμημα. Λύση δεν είναι να υποβιβάζονται δύο απ’ την Super League1 και αντίστοιχα ν’ ανεβαίνουν δύο απ’ τη Β΄ Εθνική. Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στις παρατηρήσεις του, είδε μόνο τη μία πλευρά. Όταν παίρνονται αποφάσεις όμως, κοιτάς να κάνεις κάτι καλύτερο και ας θίγει συμφέροντα. Φθάσαμε τις 44 ομάδες σε Super League 1 και 2 (και τέσσερις επιπλέον οι β΄ ομάδες των μεγάλων). Πού θα πάμε έτσι;

Καλά τα λέει ο Αχιλλέας Μπέος.

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι πάνω από 30 ομάδες. Δεν το αντέχει πληθυσμιακά η χώρα. Εάν αυτό συνεπάγεται με 12 Super League και 18 Super League 2 ή με 16 και 14 ή 16 και 16, αυτό χρίζει συζήτησης, διερεύνησης και μίας ολοκληρωμένης πρότασης και μελέτης»

Ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου μίλησε για 16 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Είναι προφανές πως αυτό θα διευκολύνει τα σχέδια της ομάδας του για παραμονή. Η 14η θέση διασφαλίζει συμμετοχή και στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 1, ενώ τώρα οδηγεί στην κατώτερη κατηγορία. Προφανώς ο ιδιοκτήτης της Λαμίας δεν έχει καταλάβει ότι ο κόσμος δεν πατάει στα γήπεδα και ότι μόνο ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορεί να σταματήσει την «επιδημία» φυγάδων.

Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε την κοινή διαπίστωση: «Αυτό το αίσχος της Β’ Εθνικής των δύο ομίλων με 34 ομάδες που οι πρωταθλητές δεν ανεβαίνουν, παίζουν μπαράζ, είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Φέτος στο νέο πρωτάθλημα από τις 30 ομάδες, ούτε οι 15 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής».

Έτσι συμβαίνουν ομορφιές στο πρωτάθλημα της Super League 2, περιορίζεται η αξιοπιστία του και παρακαλάνε την ΕΡΤ να πουλήσουν το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό προϊόν τους με παρέμβαση κάποιου Υπουργού. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τη γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά με το ποδόσφαιρο. Με τόσες ομάδες στις δυο επαγγελματικές κατηγορίες, πολλά στρεβλά θα υπάρχουν. Αλλά ποιοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν γενναίες αποφάσεις;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα