
Κρας τεστ του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό
Πρώτο ντέρμπι για τον Λίσι στο ΟΑΚΑ, ενώ ακολουθεί ο Άρης, με τον Ιταλό προπονητή να περιμένει τις διακοπές λόγω Εθνικών ομάδων για ν’ ανασυντάξει τον δικέφαλο
Του Νίκου Συνοδινού
Κρας τεστ για τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει στο Ολυμπιακό στάδιο τον φιλόδοξο Παναθηναϊκό(21:30).
Ο δικέφαλος του βορρά ξεπέρασε χωρίς απώλειες τα δύο πρώτα παιχνίδια του, αλλά ακόμη προβληματίζει με την εικόνα του και την περασμένη Τετάρτη έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα για το Κύπελλο.
Μάλιστα στο τέλος έχασε και τον Τέιλορ που δικαιολογημένα αποβλήθηκε. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αλλαγή λόγω στομαχικών διαταραχών του Σανταμαρία, δημιουργούν προβληματισμό για τις επιλογές στην μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Ο Αλέσιο Λίσι θεωρεί πάντως πως θα έχει ετοιμοπόλεμο τον Γάλλο, όμως χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς ξεκαθάρισε πως:
«Είμαστε σε μία περίοδο που «πληρώνουμε» γιατί χρησιμοποιούμε κάποιους παίκτες παραπάνω από όσο μπορούν, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσπεράσουμε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια. Αυτό θέλουμε να κάνουμε μέχρι τη διακοπή».
Ο Ιταλός προπονητής βλέποντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε και στην Ευρώπη, γνωρίζοντας απανωτούς αποκλεισμούς από Άντερλεχτ και Μπραν, θέλει να έχει ένα κενό διάστημα προκειμένου να δουλέψει με τους παίκτες του, καθώς τις τελευταίες ημέρες έγιναν αρκετές προσθήκες. Και το διάστημα αυτό δεν είναι άλλο από τη διακοπή των Ελληνικών διοργανώσεων, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ έχει εξάλλου μπροστά του, πέρα από το ματς με τον Παναθηναϊκό, το ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ενώ υπάρχει και το ματς με τον Ατρόμητο στο κύπελλο. Ο δικέφαλος του βορρά στη συνέχεια θα έχει ένα κενό διάστημα μέχρι 10-11 Οκτωβρίου όταν επαναρχίσουν οι επίσημοι αγώνες.
Ο Λίσι περιμένει πως μέχρι την διακοπή, τόσο ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ που ήδη έχει μπει στον δρόμο της επιστροφής, όσο και οι Λουσέ και Χατζηδιάκος, ο οποίος λογικά θα προλάβει και κάποια παιχνίδια μέχρι τότε, θα μπουν σε φουλ ρυθμούς, άρα με τις προπονήσεις που θα κάνουν στο κενό από αγώνες διάστημα, θα βρουν και πάλι τα πατήματά τους.

Οι τελευταίες μεταγραφές
Ο ΠΑΟΚ με την αργοπορία στη μεταγραφική του ενίσχυση, υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί άμεσα παίκτες που αποκτούσε με μεταγραφή, χωρίς να έχει την πολυτέλεια να τους δώσει χρόνο να μπούν πιο ομαλά στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας.
Ο Λουσέ ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου, ο Γιαννούλης στις 6 κι έκαναν και οι δύο ντεμπούτο στις 13 του μήνα στις Βρυξέλλες κόντρα στην Άντερλεχτ. Ο Εντιαγέ αποκτήθηκε στις 17 Αυγούστου και στις 20 έπαιξε αλλαγή με την Μπραν στην Τούμπα. Ο Ούγκρεσιτς ανακοινώθηκε στις 29 Αυγούστου και έπαιξε στις 2 Σεπτεμβρίου με τον ΟΦΗ. Ο Ντιέγκο Κόστα που ήρθε δανεικός, ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί.
Απέναντι στον ΟΦΗ, ο Ιταλός προπονητής του ΠΑΟΚ κράτησε παίκτες ενόψει Παναθηναϊκού. Ο Τάχα Άλι χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία έξι λεπτά αντί του Μύθου, ενώ στον πάγκο έμειναν Πέλκας και Ζαφείρης.
Το καλό για τους ασπρόμαυρους ήταν η καλή εικόνα που έβγαλε στο ντεμπούτο του ο Ούγκρεσιτς που αποκτήθηκε προκειμένου να καλύψει το κενό του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο υψηλόσωμος χαφ επιβεβαίωσε ότι διαθέτει επιθετικές αρετές, έχει ποιοτικές επαφές με την μπάλα, κινείται σε πολλούς χώρους μέσα στο γήπεδο και γίνεται πότε δημιουργός και πότε εκτελεστής. Από το πρώτο ματς έδειξε ότι έχει «αέρα» στον τρόπο που κινείται και σίγουρα ο Λίσι θα περιμένει πολλά από εκείνον στα επόμενα ματς.
Ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ ορίστηκε από την ΚΕΔ στη μάχη με τον Παναθηναϊκό.