Κρατάει πολύ η… επόμενη ημέρα για τα κόμματα

Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί το καλοκαίρι μετά τα αρνητικά αποτελέσματα για όλα τα μεγάλα κόμματα στις ευρωεκλογές

Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών καλά κρατεί σε όλα τα κομματικά επιτελεία. Κι όταν λέμε η επόμενη ημέρα εννοούμε το πώς θα ξεπεραστεί το σοκ. Κάτι που το καταλαβαίνουμε και από τις παρεμβάσεις των βουλευτών των τριών μεγάλων κομμάτων σε όλες τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις. Αλλά και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί πέραν του τι λένε δημοσίως στις ιδιωτικές τους συζητήσεις δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. Τουλάχιστον αυτό βγήκε τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τουναντίον ο Στέφανος Κασσελάκης προτίμησε μία βόλτα στις Σπέτσες μαζί με τον Τάιλερ. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι προφανές ότι και σήμερα ηγείται μίας κυβέρνησης με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με καθαρό ορίζοντα τριών ετών ως την λήξη της θητείας του, το 2027. Όμως, παρά ταύτα, το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου είναι «να μην ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι», όπως λέγεται χαρακτηριστικά, εννοώντας πως πρέπει να ανακόψουν την πτώση που είναι η δεύτερη συνεχόμενη μετά και τα αποτελέσματα την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε μία μετεκλογική εξόρμηση στις Σπέτσες, πρωτίστως για να ξεφύγει από την πίεση πολλών στελεχών για να ξεκινήσει ένα διάλογος από όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει ότι εάν μπει σε αυτή την διαδικασία θα τον φάνε λάχανο, καθώς τον γουστάρει μόνο ένας μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Τουναντίον οι υπόλοιποι δεν θέλουν ούτε να ακούνε γι’ αυτό. Πάντως κάθε άλλο παρά εύκολο αναμένεται το επόμενο διάστημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι Kasselakistas θα συνεχίσουν να υπακούν τυφλά και να στηρίζουν τις τρέλες του.

Και ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να κολυμπήσει σε νερά εν μέσω μελτεμιών. Όμως η διαφορά με τον Κασσελάκη είναι ότι ξέρει να ελίσσεται και ήδη για μεθαύριο συγκάλεσε τα όργανα του κόμματος, προκειμένου να αποφορτίσει το κλίμα. Βέβαια εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αντίθεση με τον Κασσελάκη ελέγχει την κομματική βάση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα