Κρήτη: Η κακοκαιρία σφυροκοπά το Ρέθυμνο – Εκκενώνονται σπίτια

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πλατανιάς και Μυλοπόταμος

Δεν σταματά να σφυροκοπά το Ρέθυμνο η κακοκαιρία που σαρώνει τη Κρήτη τα τελευταία 24ωρα.

Μετά το Ηράκλειο Κρήτης και ειδικότερα το δήμο Χερσονήσου, πλέον οι κάτοικοι στο Ρέθυμνο βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα rethemnonews.gr παρά το γεγονός ότι αυτή την ώρα δεν βρέχει στο Ρέθυμνο, η κατάσταση στον Πλατανιά Ρεθύμνου κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού ο ποταμός έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα και ήδη η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η ΕΛΑΣ καλούν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εικόνες από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας στο Ρέθυμνο

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Μυλοπόπταμο όπου επίσης ο Γεροπόταμος έχει φουσκώσει πάρα πολύ, ενώ για λίγες ώρες λόγω καθίζησης της παλιάς γέφυρας του Περάματος, είχαν αποκοπεί οι ορεινές περιοχές.

Η Πυροσβεστική δέχεται συνεχόμενες κλήσεις για απεγκλωβισμούς, ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους οικογένειες στον Άγιο Δημήτριο, στις Μαργαρίτες, ενώ στο Φράγμα Ποταμών απομακρύνθηκε υπάλληλος από το εργοτάξιο. Πλημμυρισμένα σπίτια υπάρχουν σε όλες τις περιοχές του Ρεθύμνου, ενώ από υπερχείλιση του ποταμού Πετρέ παρασύρθηκε μηχάνημα.

Σύμφωνα πάντα με την τοπική ιστοσελίδα πλημμύρισαν επίσης η επαρχιακή οδός Ρέθυμνο-Αγία Γαλήνη και ο δρόμος Αρμένοι – Ανω Βαλσαμόνερο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα