Κυνήγι ελέγχων από την ΑΑΔΕ ενόψει Χριστουγέννων

Σε εντατικούς ελέγχους πρόκειται να επιδοθούν οι εφοριακοί  στη Χριστουγεννιάτικη αγορά ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο

Τα πρόστιμα αναμένονται βαριά , καθώς στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε πρόστιμο 500 ευρώ ανά έλεγχο, για όσους εκδίδουν αποδείξεις από αδήλωτους φορολογικούς μηχανισμούς δηλαδή “ψεύτικες” ταμειακές.

Εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, αλλά και νυχτερινές πίστες, θα δεχθούν επισκέψεις κατά κύματα από κλιμάκια εφοριακών και μάλιστα κατ’ επανάληψη.Στο στόχαστρο μπαίνουν, επίσης, ξενοδοχεία και πανσιόν, όχι μόνο στα γνωστά χειμερινά θέρετρα της Περιφέρειας, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας ή μεγάλων πόλεων.

Συγκεκριμένα, μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών σελίδων, που γίνονται κρατήσεις, αλλά και με τηλεφωνικές επαφές ως πελάτες, εφοριακοί θα ελέγχουν την πληρότητα των μονάδων και τις μέσες τιμές δωματίων. Στην επόμενη φάση, είτε θα γίνονται επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι είτε αυτά τα ενδεικτικά στοιχεία θα διασταυρώνονται με τις δηλώσεις ΦΠΑ, προκειμένου να εντοπίζονται σημαντικές αποκλίσεις, που αποτελούν ένδειξη φοροδιαφυγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα