Κυνήγησαν τον Γιάννη (Στουρνάρα) μέσω της Λίνας (Στουρνάρα) που αθωώθηκε, και τώρα ήλθε η σειρά τους…

Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου, απάλλαξε των κατηγοριών και την πρώην γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου

Ημέρα δικαίωσης είναι η σημερινή για την οικογένεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης (23/9) η σύζυγός του Λίνα ΝικολοπούλουΣτουρνάρα κρίθηκε αθώα με ομόφωνη απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, έχοντας κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση ήταν και η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, και η οποία επίσης αθωώθηκε.

Τα ονόματα της ΛΣτουρνάρα και της Χρ. Παπανικολάου είχαν εμπλακεί έπειτα από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» σε υπόθεση φερόμενης απευθείας ανάθεσης της διοργάνωσης του συνεδρίου «eHealth forum 2014» από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε εταιρεία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ.

Για αυτήν την υπόθεση στην κα Στουρνάρα είχε απαγγελθεί η ανυπόστατη –όπως αποδείχτηκε περίτρανα– κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, αδίκημα που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε τελέσει η κα Παπανικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ο εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση των κατηγορούμενων λόγω παραγραφής. Ωστόσο, σε παρέμβασή της η πρόεδρος της έδρας υποστήριξε ότι η σοβαρότητα της υπόθεσης επιβάλλει την ύπαρξη ξεκάθαρης απόφασης, ζητώντας παράλληλα από τον εισαγγελέα να υποβάλει πρόταση επί της ουσίας. Έτσι και έγινε, με τη Λίνα Στουρνάρα και τη Χριστίνα Παπανικολάου να αθωώνονται με ψήφους 3-0, μετά από αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα.

Η υπόθεση αυτή οδηγήθηκε σε δίκη, μετά από έναν σκοτεινό και ελεγχόμενο σχεδιασμό από φίλα προσκείμενους προς τον ΣΥΡΙΖΑ εκδότες, ηγήτορες ανεξαρτήτως αρχών, και βεβαίως από «εγκλωβισμένους» εισαγγελείς.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής:

>>Ο Άδωνις Γεωργιάδης ως μάρτυρας υπεράσπισης ήταν καταπέλτης. Είπε «εγώ έδωσα εντολή να προχωρήσει το θέμα με το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί το δίλημμα ήταν ή να γίνουμε περίγελος και να χάσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους αν δεν προχωρήσει ή να γίνει μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ».

>>Ο «γίγαντας των τρολ» Παύλος Πολάκης είχε ζητήσει παράσταση πολιτικής αγωγής του δημοσίου, ενώ το δημόσιο δεν είχε ξοδέψει ούτε ένα ευρώ! Σημειωτέον, η πολιτική αγωγή είχε απορριφθεί ως απαράδεκτη από την προηγούμενη εκδίκαση που λόγω χρόνου ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία.

>>Οι πρώτοι 4 μάρτυρες του κατηγορητηρίου ζήτησαν απαλλαγή γιατί ήταν στην ανακριτική επιτροπή. Από αυτούς η Φωτεινή Ντινάκη και η Αγγελική Βογιατζή είναι της ομάδας Παπασπύρου(!!!), που «μαγείρεψε» τη δίωξη της Λίνας Στουρνάρα.

>>Τέλος, οι μάρτυρες Καβαλιεράκης και Γκίζας της ΑΑΔΕ είχαν γράψει στο πόρισμά τους ότι όλα εγένοντο όπως πρέπει και δεν υπήρχαν πουθενά παραβάσεις, αφού πρώτα «επισκέφτηκαν» για καφεδάκι τα γραφεία της κας Λίνας Στουρνάρα, προφανώς με άνωθεν εντολές και μάλιστα δύο φορές, την πρώτη φορά για τα οικονομικά που αφορούσαν την εταιρεία της και το ΚΕΕΛΠΝΕΟ, και τη δεύτερη για ό,τι ήθελε προκύψει…

Και όμως, η κα Λίνα Στουρνάρα, αφού πρώτα συκοφαντήθηκε, και στη συνέχεια βίωσε το «μπουκάρισμα» της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της, τελικά οδηγήθηκε στο εδώλιο, απλά και μόνο επειδή ο σύζυγός της και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αρνήθηκε το προηγούμενο βράδυ (του «μπουκαρίσματος»), τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον κ. Τσίπρα να εγκρίνει την τοποθέτηση κάποιου κ. Σουβατζόγλου στη θέση του CEO στην Τράπεζα Αττικής.

Έπρεπε να γνωρίζει ο κεντρικός τραπεζίτης ότι το «όχι» στον πρωθυπουργό Αλέξη θα είχε «συνέπειες»… Δεν περίμενε βέβαια ότι οι «συνέπειες» αυτές θα αφορούσαν τη σύζυγό του, αφού ακόμη και οι μαφιόζοι δείχνουν κάποιον σεβασμό σε γυναίκες και παιδιά των αντιπάλων τους…

Σε επόμενο άρθρο μας, θα παραθέσουμε στοιχεία, ώστε να καταλάβει και ο πλέον δύσπιστος τα «άλλα κόλπα» της περιόδου διακυβέρνησης της πρώτη φορά Αριστεράς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα