Κυνική και ατάραχη η Κακαράντζουλα κατά την απολογία της

Δεν αντέδρασε ακόμη και όταν είδε τις φωτογραφίες με τα τραύματα που προκάλεσε στην Ιωάννα

Επί μιάμιση ώρα η Έφη Κακαράντζουλα, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, εξέθετε στο δικαστήριο τη δική της αλήθεια για τους λόγους που την οδήγησαν να προκαλέσει τόσο πόνο στο θύμα της.

Δεν κοίταξε ούτε μια φορά την Ιωάννα που καθόταν στα πρώτα έδρανα του ακροατηρίου. Ακόμα κι όταν έλεγε τη λέξη «συγγνώμη», το βλέμμα της παρέμεινε καρφωμένο στην έδρα. Μιλούσε με σταθερό τόνο, χωρίς να σπάσει δευτερόλεπτο η φωνή της. Η Έφη Κακαράντζουλα δεν έδειξε να ταράζεται όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τής επέδειξε τέσσερις φωτογραφίες της Ιωάννας λίγο μετά την επίθεση, με κατεστραμμένο το πρόσωπο, δεν αντέδρασε ούτε όταν άκουγε τη μητέρα της Ιωάννας να κλαίει και τον αδελφό της να την αποκαλεί «φίδι».

Υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να την πληγώσει: «Ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου», είπε χαρακτηριστικά η Έφη Κακαράντζουλα.

Ο λόγος; Όπως είπε, ήταν η εμμονή της με τον 40χρονο και την Ιωάννα, για τους οποίους πίστευε ότι είχαν σχέση: «Με περιέπαιζαν και οι δύο, με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης».

Η αντίδραση της Ιωάννας στην απολογία της κατηγορούμενης
«Σήμερα περίμενα να ακούσω κάποιες απαντήσεις. Δυστυχώς, και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει, εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη», ήταν το σχόλιο της Ιωάννας μετά το πέρας της απολογίας της Έφης Κακαράντζουλα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρισκόταν μέσα στη δικαστική αίθουσα και άκουγε με προσοχή κάθε λέξη της 36χρονης. Στα χέρια της είχε ένα τετράδιο και συχνά σημείωνε τα όσα υποστήριζε η κατηγορούμενη. Διατήρησε την ψυχραιμία της ακόμα και όταν η 36χρονη ομολογούσε ότι παρακολουθούσε το σπίτι και κάθε της κίνηση μέσω GPS που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό της από το καλοκαίρι του 2019, έναν χρόνο πριν από την επίθεση, και πως έψαχνε τρόπο να την εκδικηθεί επειδή πίστευε πως είχε σχέση με τον 40χρονο. Κάτι που τόσο η ίδια όσο και ο 40χρονος άνδρας έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή, καταθέτοντας ότι συναντήθηκαν πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα.

«Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα»
Η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα υποστήριξε ότι επιτέθηκε στην Ιωάννα για τα μάτια του 40χρονου. Όπως είπε, είχε μαζί του ερωτική σχέση, αλλά από τον Νοέμβριο του 2018 άρχισε να πιστεύει πως ο φίλος της είχε παράλληλη σχέση με την Ιωάννα:

«Όλα ξεκίνησαν όταν γνώρισα τον Ν… και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα, όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα, αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα, δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ, γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά».

-Εισαγγελέας: Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;
-Κατηγορούμενη: Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα.
-Εισαγγελέας: Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;
-Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει, όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου.

Η 36χρονη ρωτήθηκε εάν η εμμονή με τον 40χρονο ήταν η πραγματική αιτία που πυροδότησε το μένος της, καθώς, όπως η ίδια παραδέχθηκε, η Ιωάννα τον είχε διαγράψει από το Facebook, αμέσως μόλις εκείνη της το ζήτησε.

-Εισαγγελέας: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην Ιωάννα το υγρό;
-Κατηγορούμενη: Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη, αλλά αυτός ήταν.
-Εισαγγελέας: Από το καλοκαίρι αρχίζετε να τρέφετε αισθήματα μίσους στην Ιωάννα; Αισθανθήκατε ότι σας πρόδωσε;
-Κατηγορούμενη: Ναι.
-Εισαγγελέας: Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου;
-Κατηγορούμενη: Ναι. Με περιέπαιζε και η Ιωάννα και ο 40χρονος. Το ξέρω ότι δεν ήταν λόγος να κάνω αυτή την αχαρακτήριστη πράξη. Εκ των υστέρων βέβαια αυτό. Το Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του 40χρονου στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας, στη Θησέως.
-Εισαγγελέας: Αυτό ήταν το γεγονός που σας έκανε να πάρετε την απόφαση για εκδίκηση;
-Κατηγορούμενη: Ναι.

Έφη Κακαράντζουλα: «Δεν είμαι δολοφόνος»

Η Έφη Κακαράντζουλα επέμεινε πως δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά μόνο να την εκδικηθεί, και πως την ιδέα για το βιτριόλι την πήρε βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση, για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών, μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή. Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, βρήκα έναν Πακιστανό απ’ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι, μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40».

«Η Ιωάννα δεν έχει να φοβάται»
Η Έφη Κακαράντζουλα παραδέχθηκε ότι είχε επιχειρήσει να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα μία ημέρα πριν, όμως κάτι τη σταμάτησε: «Φοβήθηκα, κάτι με σταμάτησε. Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο. Όταν έφυγα όμως, πάλι το μετάνιωσα που δεν το έκανα».

Στο τέλος της απολογίας δήλωσε πως δεν θα ξανακάνει τα ίδια στην Ιωάννα: «Θέλω να διαβεβαιώσω την Ιωάννα ότι δεν έχει να φοβάται. Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους. Δεν πρόκειται να της ξανακάνω κακό».

Αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας
Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα, Σάκης Κεχαγιόγλου, υπέβαλε εγγράφως στο δικαστήριο έναν αυτοτελή ισχυρισμό, ζητώντας να αλλάξει η κατηγορία και από απόπειρα ανθρωποκτονίας να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Στο αίτημά του επικαλείται τη νομολογία και προσκόμισε ενδεικτικά 8 αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν κάνει δεκτά αντίστοιχα αιτήματα.

Στόχος της υπεράσπισης είναι να αλλάξει το πλαίσιο ποινής, καθώς το «ταβάνι» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι τα 15 έτη κάθειρξη και για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τα 10 έτη.

Απορρίφθηκε το αίτημα να κληθούν δύο μάρτυρες
Το δικαστήριο απέρριψε χθες το αίτημα που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας και Νίκος Αλεξανδρής, να κληθούν να δώσουν κατάθεση ένας άνδρας και μία γυναίκα που φέρονται να είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση στην Ιωάννα.

Το αίτημα είχε υποβληθεί προκειμένου να διακριβωθεί εάν τα δύο πρόσωπα είχαν συμμετοχή στην επίθεση ή συνέδραμαν την κατηγορούμενη σε ό,τι σχεδίαζε.

Ο εισαγγελέας ζήτησε το αίτημα να μη γίνει δεκτό, επισημαίνοντας ότι εάν η έδρα έχει οποιαδήποτε υπόνοια για εμπλοκή άλλων προσώπων μετά την έκδοση της απόφασης μπορεί να στείλει το φάκελο στην Εισαγγελία για τη διενέργεια έρευνας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελικού λειτουργού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα