Κύπρος: Προφυλακίστηκαν 4 άτομα και αναζητούνται άλλα 10 για τις χθεσινές επιθέσεις αντιεμβολιαστών στο ΣΙΓΜΑ

Καταστράφηκαν αυτοκίνητα και εξοπλισμός του σταθμού

Τέσσερα άτομα προφυλακίστηκαν σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια με την επίθεση ομάδας αντιεμβολιαστών στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ στην Λευκωσία. Έχουν εκδοθεί ακόμα τέσσερα εντάλματα σύλληψης και έχουν δημοσιοποιηθεί οι φωτογραφίες ακόμα 10 ατόμων τα οποία αναζητούνται αφού έγινε ταυτοποίηση τους.

Οι αντιεμβολιαστές μετά από μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο χθες, πορεύθηκαν προς το τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ. Εισέβαλαν στο κτίριο και έριξαν βόμβες μολότοφ, καταστρέφοντας δύο αυτοκίνητα και εξοπλισμό του σταθμού. Τραυματίστηκαν αστυνομικοί και υπάλληλοι του σταθμού οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει ανοχή από το κράτος για τα χθεσινά επεισόδια και τα έκτροπα που προκάλεσαν κάποιοι στο συγκρότημα ΔΙΑΣ (Σίγμα), έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το συγκρότημα, ενημερώθηκε για την κατάσταση και ξεναγήθηκε στους χώρους όπου έγιναν οι επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη και τη συνάντηση με τη Διοίκηση του συγκροτήματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως δεν θα υπάρξει ανοχή σε οποιονδήποτε νομίζει ότι θα φέρει την Κύπρο στην προ του 1974 κατάσταση, και ανέφερε πως όλα θα συζητηθούν στη σύσκεψη στο Προεδρικό που θα ακολουθήσει.

«Αισθάνομαι αποτροπιασμό, αισθάνομαι συγκλονισμό για ό,τι έγινα μάρτυρας από ψες, αλλά και σήμερα με την εδώ παρουσία μου», είπε και πρόσθεσε πως την ώρα που εισβάλλει για δεύτερη φορά η Τουρκία στην Κύπρο με την εδώ παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν χθες να καταλύσουν το κράτος.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως είναι απόλυτος. «Σέβομαι την όποια ειρηνική διαμαρτυρία. Δεν θα υπάρξει ανοχή από το κράτος για τον οποιονδήποτε έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μας ξαναφέρει στην προ του ‘74 κατάσταση. Είμαι απόλυτος και το τονίζω, και ανάλογες θα είναι οι οδηγίες μου προς την Αστυνομία, προς όλους τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους έχω σύσκεψη αμέσως μετά από την επίσκεψη μου στο Σίγμα», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη συμπάθεια του στους αστυνομικούς, σημειώνοντας πως ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα που ρίχνουν φωτοβολίδες και ευτυχώς που δεν τους κτύπησαν στα κεφάλια.

Συμπάθεια εξέφρασε και στο συγκρότημα ΔΙΑΣ. «Η στροφή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου δίνει την εικόνα ότι κάποιοι έχουν παραπάνω προνόμια από όλους τους άλλους», είπε και τόνισε πως είναι δικαίωμα η ελευθερία της έκφρασης.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «όταν τα ΜΜΕ χάρη του ευρύτερου καλού, όπως και όλες οι Κυβερνήσεις του κόσμου, για να ακολουθήσουν μια πορεία διάσωσης της υγείας της ζωής της οικονομίας του τόπου, δέχονται ανάλογες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές, αυτές δεν θα γίνουν ανεκτές. Το λέω, το επαναλαμβάνω και θα το δείτε», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα