Κύπρος: Σάλος με την επίσκεψη Ολλανδής βουλευτή στα κατεχόμενα

Αναγνωρίζει τον Ατάογλου ως υπουργό και το ψευδοκράτος ως Βόρεια Κύπρο, γράφει η ίδια σε ανάρτηση της

Σφοδρό κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά την επίσκεψη της Ολλανδής βουλευτή Λιάν Ντεν Χάαν, στα κατεχόμενα και την ανάρτησή της για την ανεπίσημη συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό Τουρισμού του ψευδοκράτους, Φικρί Ατάογλου.

Σε ανάρτηση της στο twitter η κ. Ντεν Χάαν, αναγνωρίζει τον Ατάογλου ως υπουργό και το ψευδοκράτος ως Βόρεια Κύπρο.

Η ίδια γράφει χαρακτηριστικά: «Σήμερα είχα μια ανεπίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού της «Βορείας Κύπρου». Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, μιλήσαμε για τον τουρισμό στην «Βόρεια Κύπρο» και πόσο δύσκολα είναι λόγω της πανδημίας».

Ασχολίαστη δεν μπόρεσε να αφήσει αυτή τη κίνηση ο ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος με τη σειρά του ανέφερε στο twitter: «Ανεπίσημα μιλώντας, είστε ντροπή για τον θεσμό που εκπροσωπείτε, την επίσημη πολιτική του και τις ευρωπαϊκές αξίες. Υποστηρίζετε την εθνοκάθαρση και την κατοχή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προηγήθηκε ανάλογη κίνηση από τον ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού και ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, ο οποίος επίσης παρέθεσε το tweet της Ολλανδής βουλευτού.

Ο Λούκας Φουρλάς με ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε στην κ. Χααν ότι η πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ήταν σε ευρωπαϊκό έδαφος που έχει καταληφθεί από την Τουρκία, η σημαία της οποίας βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτήν. Επίσης, υπογράμμισε πως είναι ντροπή της να μιλά για «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου», καλώντας την παράλληλα να απαντήσει εάν γνώριζε που πήγε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα